Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečina

Bolečina

Spoštovani!

Že dve leti imam bolečine od kolen do gležnjev, spredaj, tik pod kožo. Bolečina je sevajoča, traja manj kot sekundo, včasih traja več kot pol ure, izredno boleča, pojavlja se brez vsakega ritma, večkrat zapored, nekaj časa ne, včasih neprestano par dni zapored, včasih je cel teden mir. Zdravnica je rekla, da je to vnetje pokostnice, mi predpisala antirevmatik. Po njem je bolje, ne boli, ko preneham, se bolečina vrne v par dnevih. Ne morem biti neprestano na antirevmatikih, ker se mi zdi, da lahko zdržim brez njih, po drugi stran se mi pa že meša od tega. Je kot neke vrste mučenje, pozabim in ponovno zaštiha, da mi vzame sapo, popusti, pa ponovno, parkrat zapored, pa potem zopet in ne popusti…. Ni povezano z letnimi časi, niti z vremenom.

V zadnjem času se je bolečina preselila v členek palca, širi se mi po roki navzgor…

Kaj lahko storim sama, razen jemanja tablet. Stara sem 44 let, zdrava, ne zatekam se v bolezen, v povprečju 1 teden bolniške na leto… Nimam angin, nimam zatečenih sklepov…

Hvala, ker ste prebrali in zahvaljujem se vam za odgovor.

Spoštovani!

Bolečina v nogi bi lahko bila oblika išijaza zaradi pritiska na ta živec nekje v njegovem poteku. Dokelr ni večjih težav, je zdravljenej z zdravili proti bolečinam pravzaprav edina pomoč (poleg redne telesne vadbe).

Težave v roki kažejo na probleme z vratno hrbtenico – podobno kot težavae v nogi na ledveno hrbtenico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close