Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečina

Bolečina

Spoštovani!

Približno dve leti imam rahlo bolečino na desni strani prsnega koša. Bolečina se pojavlja občasno, v teh dveh letih približno štirikrat in potem traja nekaj časa, recimo kakšen mesec. Vmes nisem imel nikakršnih težav. Bolečina je v višini, kjer je konec hrustanca med rebri, torej približno decimeter nad koncev reber. Pomaknjena je za decimeter na desno. Včasih jo občutim tudi va hrbtni strani, točno pod lopatico! Občutek je, kot da se preliva okrog do tja. Ni močna, je mogoče malo pekoča bolečina. Z dihanjem ostaja enaka, tudi če sem sit ali na pritisk se ne spreminja. Večje težave imam pozimi. En zdravnik je omenjal dvanajsternik, a je potem drug rekel, da je bistveno previsoko in to možnost izključil. Oba pa sta govorila tudi o živcu. Zanima me vaše mnenje. Je možno, da imam z živcem težave tako dolgo in da se pozimi, ko mrzlo razboli? Povedati se moram, da imam občasne težave s želodčno kislino in zaradi tega je tisti zdravnik sklepal na dvanajsternik! Kakšno leto pred obiskom pri tem zdravniku sem bil na gastroskopiji kjer je bilo vse v redu. Star sem 22 let. Kaj lahko naredim? Že večkrat sem to omenil zdravniku in vedno pravi, da tam v bistvu nima kaj bolet razen živca!

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Verjetno bo res povezano z bolečino, ki nastane v mišica ali kitah ali živcih ali hrustancih. Mogoče ste se v določenem obdobju bolj intenzivno ukvarjali s kakšno športno ali drugo dejavnostjo in pri tem nekoliko bolj obremenili določene dele prsnega koša, ki je sedaj dovzetnejši za hlad, napor ipd. tako da vas potem znova boli. Brez pregleda ob tako številnih mnenjih je težko zanesljivo odgovoriti. Zdravila proti bolečinam bi morala pomagati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Bolečina ni tako huda, da bi jo moral zdraviti. Se da prav lepo pozabit na njo! Sedaj ste me spomnili še na nekaj! Desni stran prsnega koša imam mogoče malo bolj razvito in tudi nekoliko izstopa od leve! Ukvarjal sem se z metom kopja, a sem ta šport pustil že pred štirimi leti! Je možno, da se težave pokažejo po dveh letih?

Hvala!

Spoštovani!

Sam trening je verjetno prispeval k razvoju določenih skupin mišic in tudi delno k minimalnemu preoblikovanju sklepov in kosti. Po opustitvi takih aktivnosti je mogoče, da zaradi zmanjšanja mišične mase pride do kakšnih bolečin, ker se spremeni statika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close