Bolecina
Spostovani!
Pisem v imenu svojega moza, ker me skrbi.
Ze kaksno leto jamra, da ga v sredini prsnega kosa boli. Bolecine niso zelo pogoste se pa pojavljajo na vsake toliko casa. Bil je tudi pri zdravnici ampak je bilo vse ok.
Je fitneser. Fitnesira vsak drugi dan. Po poklicu je kuhar in pravi da ga najbolj boli ko dviguje stvari oz tudi pri premikanju telesa v postelji.
To traja zdaj ze kaksen slab mesec…
Me skrbi zato sem se obrnila na vas in ze vnaprej hvala!
Lp
Urska
Dodatno sporočilo:
Spostovani!
Se enkrat vam pisem v imenu moza, mogoce sem vam dala premalo informacij
Star je 35 let in ima tudi ze kar nekaj let obcasne tezave s zelodcem. Opravil je vse potrebne preiskave ampak razloga za tezave kot so slabost in kislina ni.
Hvala Vam!!
Urska
Pozdravljena,
glede na to, da je fitneser in normalno opravlja svojo aktivnost, zagotovo ne more biti bolečina srčnega izvora. Srce je organ, ki boli (pa še to le prenešeno) le v primeru pomanjkanja kisika. Povsem logično je, da je potreba srca po kisiku bistveno večja med telesno aktivnostjo, kot v mirovanju, ko ga boli.
Najpostejša razloga za bolečine v prsnem košu sta tako bolečine iz medhrbteničnih in medrebrnih mišic (lahko si je kaj “nategnil”, nato pa bolečino s stalno vadbo vzdržuje), podobno lahko občasno boli tudi refluksna bolezen požiralnika ali kronični gastritis.