Najdi forum

bolečina

Živjo,
tečem nekje 3 leta, okrog 10 km in kolikor mi dopušča čas. Včasih je to 5x tedensko, včasih 2x…
Letos pa imam en problem, ki ga prej nisem zasledila. Po pretečenih 8 – 9km me začne boleti v predelu obeh kolkov. Naj povem, da tečem vedno po isti progi, vse je makedam, razen 1 km, teniske naj bi bile za tek po mešanem terenu…Edino kar mi pade na pamet je EMŠO :))) (43 let)
Mi lahko kaj svetujete, predlagate…Nameravam na JL maraton, 10ko, pa me je kar malo strah bolečine.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

glede na napisano bi težko diagnosticiral vašo bolečino. frekvenca tekov in sama kilometrina sploh ni majhna. najprej bi priporočil kakšno kvalitetno športna masaža in/ali fizioterapijo. ti mojstri delajo čudeže! v kolikor še ne bi bilo bolje pa svetujem obisk pri zdravniku.

Se pridružujem vprašanju- mene pa po približno uri teka včasih začne boleti koleno. To ni huda bolečina, ampak ga pač čutim. Je to napovednik za kaj hujšega ali naj spregledam? rada bi tekla še dlje, pa ne upam.

vsaka bolečina je opozorilo. Najbolje bi bilo se oglasit pri kakšnemu fizioterapevtu z veliko izkušnjami s koleni. Ti navadno zelo hitro “pogruntajo” vzrok bolečine, predvsem pa se takoj lotijo sanacije, karkoli že je. pa še človek je bolj miren, če ve pri čem je.

Živjo!

Prejšnji teden sem se pridružila ženski tekaški skupini Cekinčice na torkovemu treningu na Rocnu.
Ker sem prej le tekla tja do 10 km, šlo je za počasen tek, se mi sedaj dogaja, da po 1-urni vadbi krepko čutim bolečine v nogah, predvsem v stegenskih mišicah.
Verjamem, da bo to sčasoma minilo, vendar me vseeno zanima na kakšen način si lahko pomagam, da bolečine čim prej minejo in lahko spet z lahkoto migam.
Hvala za nasvet, ki bo gotovo koristil še kateri začetnici.

lp

zimska vadba je navadno specifična vadba celega telesa. Vključuje seveda tudi vaje za noge, stegna, rit… ki na drugačen način obremenjujejo mišice kot samo zgolj tek. Teh vaj navadno povprečen tekač ne dela in zato je vsak začetek težak, kar se tipično poozna v “musklfibru”! Ampak bistveno je, da se ne obupa in nadaljuje z vadbo. Seveda “po pameti”. Mogoče kakšno vajo malček z rezervo oddelat (sploh za noge). Trener ima vedno tudi funkcijo motivatorja, vsak pa sam presodi kolko more. Je pa včasih tanka linija med preveč in premalo 🙂 In kot so že naše stare mame govorile: klin se s klinom zbija! Glavo gor in vztrajat! ker…brez NIČ ni NIČ!!!!

New Report

Close