Bolečina
Pozdravljeni,
Zaradi bolečine v hrbtu in mravljičenja noge sem bila poslana na magnetno resonanco,
Prosim za tolmačenje naslednjega izvida:
Lumbalna hrbtenica ima zravnano lordozo; sarkalizacija L5, rudimentalno razvit, nizek diskus L5-S1. Lumbalni diskusi od L1-2 do L3-4 imajo še ohranjeno višino in konturo; signal iz diskusov je primerne intenzitete. Spinalni kanal je primerno širok.
Lumbalni diskus L4-5 je znižan, signal iz diskusa je T2 hipointenzivno spremenjen. Diskalna kontura je malo izbočena na celotnem obodu, folkalno izbočenje desne posterolateralne konture z infradiskalno eksturzijo v desni reces, kjer utesnuje korenino L5 dex. V duralni vrečki ni videti patoloških formacij. Medula ne kaže patoloških sprememb signala. Gre za sakralizacijo L5; desna posterolateralna infradiskalna ekstruzija L4-5, ki v recesu utesnuje korenino L5 dex.
hvala, Lp Iza
V kolikor gre za bolečine v desni nogi izvid potrjuje, da gre zaradi hernije L4-L5 za draženje korenine ob izstopišču živca L5.
Oglasite se s slikami v naši ordinaciji[/url], lahko vam pomagamo.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni
Imam sina starega 15 let. Velik je 183 cm in težak 66 kg. Ukvarja se s karatejem že od drugega razreda. Zadnje čase pa ima veliko problemov s hrbtom – križni del. Zelo ga boli. Opustili smo treninge, hodili k fizioterapevtu, ki pravi, da je bolečina ker hitro rase in da mišiče ne morejo tako hitro napredovati, kot sklepi.
Kaj mi svetujete?
hvala
Tamara
Pozdravljeni Stara sem 42 let in imam MS.Poleg tega imam močne bolečine v ledvenem delu,ki se nadaljujejo v nogo in skoraj non-stop imam omotico.Rtg hrbtenice je pokazal spondiloartrozo L/S. MR vratne hrbtenice pa začetne spondilotične spremembe vratne hrbtenice z intervebralno hondrozo na nivoju C5-C6
Kaj svetujete?
Mislim, da ti simptomi niso povezani z MS.
Verjetno gre za neko obliko išijasa v ledvenem delu, moral bi vas pregledati, verjetno bi z manualno terapijo te bolečine lahko odpravili.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Stara sem 56 let in imam hude bolečine v torakalnem in ledvenem delu hrbtenice,bila sem na rentgenu in vam pošiljam izvid,prosim vas,če mi ga razložite .Ali mi lahko pomagate z vašimi terapijami?
izvid:
-začetne spondilotičnespremembe torakalne hrbtenice s sinistrokonveksno deviacijo.
-blago pomaknjena težiščnica lumbalne hrbtenice navzpred.
-zmerne spondilotične spremembe lumbalne hrbtenice.
-l.v.hondroza od L3doS1.
-kalcinirana abdominalna aorta.
-spondilatroza L5-S1.
Hvala in lep pozdrav!
Na sliki ni videti pomembnejših sprememb glede na vašo starost, rekel bi celo, da je starosti primerna. Glede na to sklepam, da gre morda za nepravilno sodelovanje mišic v prsnem in ledvenem delu, z manualno terapijo v takih primerih lahko pomagamo.
Lep pozdrav,