Najdi forum

Zanima me Ali mi lahko svetujete kaj. Naj se usmerim.

Že kakšno leto imam bolečine v desni ritnici, sevajo dol po nogi, prisotni občasno mravljinci. Bolečina se pojavi po gjbanju-po hoji(sprehod), in se bolj intenzivno po plavanju, kar me zelo čudi ker vsi priporočajo plavanje. Plavam 5 minut rekreativno, na hrbtu, potem pa celo noč ne spim zaradi bolečin.

Mr ledvenega predela ne kaze posebnosti. Zdravnik ne ve kaj bi bilo, vse kaže na isuas, piriformis, vendar na slikah ni nič vidno. Stvar me že po enem letu konstantnega boja z bolečino utruja.

Kaj svetujete?

Hvala za vase mnenje.

Pozdravljeni,

MR je samo pika na i, medtem ko je klinični pregled ključen za diagnostiko. To pomeni, da gre v vašem primeru lahko za zdrs medvretenčne ploščice v ledvenem delu, ki pritiska na živec in sproža bolečino po nogi – značilno za to je bolečina v ritnici, ki gre po nogi in pa občasnomravljinčenje. Plavanje ni nujno dobro za akutne bolečine…MR se dela v ležečem položaju, ko je ledveni del obremenjen s silo 200 N. Ko stojite je obremenitev  1000 N in ko sedite celo 1 600 N… to pomeni, da preiskava, ki se jo dela pod obremenitvijo samo 200  N ne more objektivno pokazati stanja pod obremenitvijo 1600 N. Zato je predvsem pri mlajših zelo pogosto, da gre za zdrs ploščice, MRI  pa je brez posebnosti.

New Report

Close