Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija bolečina

bolečina

Spoštovani!
Lepo vas prosim za odgovor. Pojavlja se mi bolečina v ledvenem delu na desni strani. Nameravam obiskati zdravnika, vendar me moti nasledje: Ko grem na vodo, se mi zdi voda v redu, ne vidim krvi, toda potem ko se obrišem, na papirju vidim kri. Glede na to, da se mi med dvema menstruacijama pogosto pojavljajo tudi manjše krvavitve (ginek. pravi da to ni nič nevarnega) ki sem jih imela tudi prejšnje dneve, me zanima, ali omenjeni sledove krvi na papirju pripadajo ginek. krvavitvam ali pa so vzrok v sečilih. Kako naj to sama razlikujem? Ali v teh primerih npr. na pregledu pri spl. zdravniku lahko oddam urin za preiskavo ali ne? Upam, da sem dovolj razumljivo napisala, da mi boste lahko odgovorili. Najlepša hvala.
Lep pozdrav.

Spoštovani!

V zvezi s krvjo na tak način težko kaj pametnega dodam. V urinu lahko pregledamo, ali so prisotni eritrociti tudi na testnem listu ali pod mikroskopom, v sedimentu urina, torej tudi, če sam urin ni rdeč.

Ali ste z ginekologom spregovorili o tej specifični težavi – torej da se obrišete in je potem (papir?) krvav? Ginekolog lahko namreč natančno pregleda tudi zunanje spolovilo in okolico sečnice, da ni tam na površini kaj – na primer karunkula uretre – kar bi zakrvavelo, ko se obrišete.

Druga stvar je, da poročate o bolečinah in pravite, da bi lahko bila to ledvena bolečina. Mogoče je opraviti preiskave (kot so ultrazvok ledvic in sečil, intravenska urografija in scintigrafija ledvic), ki pregledajo, ali je na ledvicah, sečevodih in v mehurju najti kaj, kar bi lahko povzročalo težave in jih nato zdraviti. Seveda ni gotovo, da se bo kaj našlo – pogosto v takih primerih ne najdemo nič – vendar je gotovo smiselno poskusiti. Te preiskave bi tudi ugotovile, če obstaja kakšen poseben razlog za kri v urinu.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani!
Najlepša hvala za hiter odgovor! Potem, ko sem vam že oddala sporočilo sem se spomnila in kasneje spet opazila, da se v teh dneh večkrat zgodi, da ko grem na vodo, najprej teče uredu (na videz) urin nato pa je “sredi curka” kot nekaj rdeče sluzi, nato pa je naprej spet normalen urin. Verjetno je ta rdeča sluz razlog za kri na papirju, saj se je zgodilo tudi to, da jo na koncu nekaj ostane in visi (včasih jo vidim, včasih pa ne) – ko se obrišem pa verjetno pride potem na papir No, včasih je pa tudi urin brez te rdeče sluzi. Še to, včasih je kakšna kaplja krvi tudi na vložku. (Danes je 12.dan menstr. ciklusa.)
Zavedam se, da je zelo težko preko interneta ugotoviti kaj je to. Zato me zanima, če je kaj, po čemer lahko sama predvidevam ali je ta kri ginek. ali je to povezano s sečili? Prosim vas tudi za odgovor, ali v dneh ko imam take “krvavitve” lahko dam urin za preiskavo ali ne? Bom šla na pregled zaradi ledvene bolečine in ker mislim, da obstaja možnost da me zdravnik napoti v laboratorij ne vem kaj naj mu rečem glede teh krvavitev in ali mi je v tem primeru smiselno dati urin za preiskave? Ne počutim se prijetno ker vem, da bi po preiskavi urina verjetno zdravnik že kaj ugotovil, jaz imam pa te “smotane” krvavitve in mi je zaradi njih zelo neprijetno.
Hvala.
Lepo pozdravljeni!

Spoštovani!

Načeloma se izogibamo odvzemu urina med menstruacijo ali med ginekološko krvavitvijo.

Bojim se, da vam takole ne morem pomagati. Kaj lahko napravite sami? Vzemite ogledalo in si natančno poglejte predel svojega spolovila in mesta, kjer lulate. Ali opazite kaj nenavadnega? Povprašajte vašega ginekologa – naj vam razloži.

Sicer pa se preprosto dajte pregledati. Kaj lahko naredite sami? Organizirate si lahko pregled pri ginekologu in pri urologu in dodatne preiskave (ultrazvok, morda po predhodnem mnenju urologa se z njim dogovorite za cistoskopijo). Glede ginekološke krvavitve pa povprašajte na ginekološkem forumu.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani!

Zahvaljujem se vam za odgovore. Pred dnevi, tisti dan, ko sem obiskala zdravnika nisem imela več krvavitev, tako da sem lahko oddala urin. Ugotovili smo, da so to bolečine v križu in ne ledvice.Tudi izvid urina je bil v redu.
Še enkrat se vam lepo zahvaljujem.

Lep pozdrav.

New Report

Close