Najdi forum

Pozdravljeni,
ko dobim M me še bolj pogosto na vodo, proti koncu M, ko lulam imam zelo močno bolečino, ki je ne znam opisati (me ne peče, ne skeli) iz meseca v mesec bolj boleče. Izvidi vode so ok, bila sem pri G pred dobrim letom, bris je ok.G mi je predpisal KT s prekinitvijo po 3 mesecih in res bolečin nisem imela.Februarja sem prekinila z KT (zaenkrat jih ne bom jemala) in spet bolečina.Konec meseca sem naročena pri G.
Kaj mislite kaj bi to lahko bilo oz s tako bolečino se ne bom mogla sprijazniti, zakaj taka bolečina?
Naj še 1x pudarim taka bolečina samo proti koncu M, ob zadnji M pa sem imela bolečino tudi že po koncu M.

Spoštovani!
Odgovora na vaše vprašanje ne poznam. Če je res povezano z menstruacijo, je najbolj smiselno obiskati ginekologa. Ne enega – toliko po vrsti, dokler ne najdete nekoga, ki bo vašo težavo vsaj zadovoljivo pojasnil, če vam že ne bo znal pomagati.

Z urološke strani lahko dosežete preiskave mehurja (cistoskopijo, oceno kapacitete mehurja…). V vsakem primeru pa je smiselno, če se ne bo ničesar ugotovilo in bodo težave ostale, čez čas ponoviti preiskave.

Ali ste poskusili spremeniti pH urina – ugotoviti, ali je vaš urin kisel in če ni, ga zakisati – npr. s C-vitaminom 2x 500 mg dnevno. Če je prekisel (pod 5), ga je možno v času težav nevtralizirati (pH na 6-7 s pitjem soka pomaranč in mandarin).

Verjamem, da ne gre za težave v smislu bolečinskih sindromov (intersticijski cistitis) – saj so težave vezane na menstrualni ciklus. Poskusite ugotoviti, kaj jih omili. Vsekakor je smiselno, da postavite tudi vprašanje na forumu – forum na temo ginekologije je na portalu Med-over-net zelo znan – povprašajte tam. Ali je/bi nosečnost vplivala na težave ali jih celo odpravila?

Veliko sreče!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close