Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečina

Bolečina

Pozdravljeni !

Že nekaj časa imam težave z želodcem oziroma črevesjem. Najprej me je bolel dvanajsternik in sem ugotovil, da se po zaužitju hrane počutim mnogo bolje. Zdaj sem mi je bolečina pojavlja tudi na drugi strani želodca, torej levi in včasih pod rebrom in sicer takrat kadar sem lačen. Tako me zbode (kot krč) na obeh straneh za kakšno sekundo (bolečino včasih čutim tudi do hrbtenice, kot da me nekaj prebode) in potem neha, ter se ponavlja v časovnih razmikih od minute do pol ali več ur, oziroma dokler kaj ne pojem, potem praktično zginejo in nimam nobenih problemov. Takrat se z premikanjem (gibanjem) čutim kot da bi se mi črevo prilepilo na rebro, tako kot da bi se “drajsalo” ob rebro, čudno v glavnem,
Star sem 26 let in se mi zdi malo čudno da že imam takšne probleme, res pa je, da sem se v preteklosti maksimalno neredno hranil, slabo prežvečim hrano in nasplošno hitro jem, poleg tega pa, kadar jem, jem veliko (nimam pa težav z kilami). Mislim, da je to posledica vsega tega, vendar se to stanje ponavlja zdaj že mesec in več dni. Nevem kaj naj naredim, poleg tega da redno jem. Mislim, da ima vneto črevesje ali kaj podobnega.
Sicer nimam problema z počutjem, apetitom, kislino (nimam zgage, le občasno malo pekoč želodec), redno in brez problemov hodim na veliko potrebo, edina stvar je da sem imel par dni hemeroide, ki jih prej nikoli nisem imel. Tudi če se z roko tipam različne dele želodca in črevesja ne čutim nobene bolečine, razen takrat ko imam prazen želodec in se začnejo bolečine, pa tudi takrat ne vedno.
Trenutno tudi ne jemljem nobenih tablet.

Prosim za kakšno napotek in razlago teh problemov.

Lp, Miha

Spoštovani!

Verjetno gre za t.i. dispepsijo, tj. bolečine v želodcu in dvanajstniku zaradi prekomernega izločanja želodčne kisline. Pri kronični vnetni črevesni bolezni so bolečin razporejene po celem trebuhu, prisotno je močno napenjanje in pogosto izločanje redkega (driska) in sluzavega blata, pogosto tudi s primesjo krvi.

Živite čim bolj normalno, brez stresov in po potrebi uporabite zdravila proti kislini. Izogibati se morate začimbam, cigaretam in kavi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close