bolečina
Tudi jaz bi imela vprašanje za vas, kaj bi lahko bilo. Ne vem kako naj opišem, toda zob me ne boli, ampak imam neko čudno bolečino, oziroma ni huda bolečina mislim, da je štirica zgoraj. Na dotik, oziroma na pritisk ne boli ničesar, tudi, ko umivam zobe s krtačko me ne boli niti malce. Boli oziroma tišči pa me vseskozi po malem. Dlesen pa imam mogoče malce bolečo. Bolečina ni huda, ampak je kar moteče. Ta zob sem imela pred leti že zdravljen, prejšnje leto sem tudi menjala novo belo plombo. Ne boli me vedno. Mine dan ko me sploh ne boli. Potem pa spet zelo blaga bolečina. Ob uživanju hrane me tudi nič ne boli. Ali mi lahko kaj svetujete? Hvala.
pozdravljeni !
Sedaj sem obiskala svojega zobozdravnika, ki je ugotovil z rengensko sliko, da v bistvu gre za malo že dotrajan zob. Rekel mi je, da zob ni še toliko dotrajan da bi ga morala spuliti. Bolečina se bo še ponavljala in bo tudi minila in zopet ponovila….. Rekel je da ga je še škoda spuliti, ker bo lahko še dolgo služil svojemu namenu. Poudaril je da naj ga lepo čuvam, oz. skrbim zanjga. Mene pa zanima, če bi se dalo mogoče še kaj drugega narediti. Hvala za odgovor.
Ta zob je bil pred približno tremi leti že zdravljen. Lani pa mi je moj zobozdravnik menjal novo belo plombo. Sedaj me je začel boleti oziroma čutim neko bolečino, ki ni prav posebno močna. Na ugriz me ne boli. Ampak je bolečina, ki se nekako širi proti ušesu. Naredila se rentgensko sliko, ki pa je pokazala, da je moj zob malo že načet pri korenini. Zdravnik se je odločil, da zoba ne dava ven, ampak da bo verjetno še služil svojemu namenu nekaj časa. Rekel je da ga je zaenkrat še škoda dajati ven. Omenil je, da bom občasno še čutila bolečino, ki pa bo minljiva. Bolečina bo minila, ampak občasno se bo zopet pojavila. Mene pa zanima, če bi mogoče se dalo še kaj narediti s tem zobom, mislim na zdravljenje, ali kaj podobnega. Kaj menite vi. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Pozdravljeni,
težko sodim kako in kaj, saj nimam na razpolago prav nikakršnih diagnostičnih metod. Vsekakor je pametno narediti vse, da se zob ohrani v čim boljšem stanju in čim dlje. Granulom je potrebno zdraviti.
Srečno.
Lepo pozdravljeni,
imam zob z zatičem na korenini ki me je začel boleti. Včeraj mi je dežurni zdravnik dal nek trak vendar se je v današnji noči še poslabšalo ob današnji zamenjavi pa sem zraven še dobil recept za amoksiklav tablete. zanima me kaj lahko storim saj kljub tabletom bonifen 2xna enkrat je bolečina le omiljena za kake 3.ure potem pa ponovno neznosno boli tablete vzamem na vsakih 5.ur saj se jih bolj pogosto ne upam, da ne bi bila premočna doza. Tablet saridon želodec ne prenese, panadol mi še manj primejo sam ne vem kako naj si pomagam. Hvala za vaš odgovor Andrej.