Bolečina
Pozdravljeni.
Sem bolnica s fibromialgijo, kar pomeni, da zaradi “napake” v živčnem sistemu vsako bolečino čutim nekajkrat močneje kot zdrav človek. K temu pripišite še strah pred zobozdravnikom, ki izvira še iz zgodnjega otroštva. Skratka, pri zobozdravniku že pri manjših posegih in ob lokalni anesteziji od bolečine padam skupaj, včasih večkrat zapored… Imam še nakaj zob za popraviti, kar je za mene najhujša muka.
Zato me zanima: ali je mogoče, da bi mi zobe popravili v splošni anesteziji (za to sem pripravljena plačati KARKOLI)? Ali vsaj obstaja kaj močnejšega, kot je običajen lokalni anestetik? Zobozdravnica mi zmerom da največjo dozo, haska pa nobenega…
Spoštovana izrisana,
žal vam ne morem dati zadovoljivega odgovora. Na Stomatološki kliniki sicer občasno izvajajo sanacijo zob v splošni anesteziji, vendar v večini primerov za ljudi s posebnimi potrebami (predvsem hujše oblike duševne prizadetosti). Včasih je tako zobe v splošni anesteziji popravljal zobozdravnik v Postojni, vendar tega sedaj v Sloveniji že nekaj let več ne opravlja (po nekaterih informacijah naj bi to opravljal v Italiji).