BOLEČINA
POZDRAVLJENI!
Že nekaj mesecev imam težave z bolečino hrbta. Boli me na levi strani nekje pod lopatico. Bolečina je najbolj prisotna pri sedenju, poveča se pri globokem vdihu. Začela se je po hujši obremenitvi na nekem turnirju – redno namreč treniram rokomet in igram v ligi. Poskusila sem že z raznimi fizioterapijami, bila sem na slikanju hrbtenice in reber, obiskala sem ortopeda. Priporčil mi je počitek in rekel, da gre za mišično bolečino, ki bo minila. A stanje se ne izboljša. Zanimivo je, da lahko popolnoma normalno treniram, saj me hrbet, ko se segrejem in med tekmo ne boli, ko pa se stuširam, se bolečina vrne. Sedaj se je pričela nova sezona, bolečina pa je še vedno prisotna. Kaj mi lahko vi svetujete!?
hvala in lep pozdrav!
TINA
Pri ljudeh, ki so aktivno se ukvarjajo z športom, se po oravljenem treningu pogosto pojavljajo bolečine v predelu hrbta. Tako kot je rekel vaš ortoped, so bolečine ponavadi mišičnega izvora ( če izključimo
eventuelne poškodbe ). V vašem primeru tudi po mojem mnenju gre za pravilno mnenje ortopeda.
Podobnih pacientov imamo v naših ordinacijah veliko in v večini primerov se da zelo učinkovito pomagati.
Čakanje, da bo bolečina ponehala sama od sebe se mi zdi nesmiselno.
Lep pozdrav,