Najdi forum

Zdaj bi pa jaz potreboval malo vaše podpore, nasvetov, komentarjev…karkoli. Rabim nekoga, da mu povem. Pred kratkim sem prekinil skoraj vse stike z osebo, ki je bila zelo dolgo v mojih mislih. V bistvu sva sodelavca in vse skupaj je trajalo že kar nekaj časa. Postala sva prijatelja, nato pa sva se zbližala še bolj. Imela sva skupne želje, ideale, kar precej skupnih stvari. In bilo je neverjetno lepo. Uživala sva, zdelo se mi je tako, kot mora biti med dvema. Lepo. Čas je kar letel. Naredil bi zanjo vse. A me je bolelo. Bolelo me je to, da se je najina zveza začela z lažjo, da v vsem tem času kar sva bila skupaj ni vedno govorila po resnici. Trdila je, da ji je lepo, a nekdo je bil še vedno blizu. Njen nekdanji. In zaradi njega so se začeli prepiri…in konec. Ne zdržim tega…da jo delim s komerkoli. Ob njej postanem ljubosumen, pa nisem tak. A kaj ko me kar dela ljubosumnega. Zaljubil sem se…pa mislim da ni prava zame. Vse prevečkrat me prizadane, včasih sploh ne ve da me. Je res, da sva si tako različna, čeprav je vse zgledalo kot da sva si usojena? Skupaj naju je vleklo kot magnet. Vse se je odvijalo tako, da nekoč pristaneva skupaj. Zdaj pa naenkrat iz vsega tega nič – toliko ovir je naenkrat. Puf…vse se je razblinilo kot milni mehurček. Ne vem zakaj tako boli…poskušam jo pozabiti, a je tu še toliko stvari, ki me spomnijo na njo. Čiste malenkosti. In ona…ki še vedno pravi, da si želi biti z mano…a po drugi strani počne stvari, ki tega ne kažejo. To boli. Ko ti nekdo obljublja nekaj, dela pa drugo. Obljube me vzradostijo…padec je krut. Pa se trudim. In imam vzpone in padce. Še vedno upam, da postane drugačna. Pa vem, da upam zaman. Volk dlako menja, nravi nikoli. Želim si, da bi bilo kmalu vse za mano in da bi lahko začel znova.
In potrebujem vaše nasvete…podporo…karkoli. Nekaj.
Hvala.

Some,

no, no, če boš želel, da ti dajemo podporo in te tolažimo, da razumemo kako ti je hudo, bi bilo zelo dobro, da bi še kaj več napisal o vajinem razmerju. Le tako bomo razumeli tvojo bolečino. Kako je bil njen bivši prisoten v vajinem življenju, kaj to obljublja in dela drugo, pravi,d a bi rada bila s tabo a dela drugače, …..

lepo bi te prosil, če malo več napiš, kaj te tako prizadene, kajti v nasprotnem primeru ti lahko samo rečem, čas ozdravi vse rane in zagotovo e bo tudi ena zate našla. Če pa bi rad, da analiziramo vajino razmerje in te nato tolažimo, bi mogli pa še kaj vedeti, saj ne bi rad, njo takoj rpoglasimo za hudobneža in tebe za revčka, ki je nastradal.

Če jo imaš rad, ji ne bi rad pripisal kakšne negativne oznake.

Napiši kaj več, zlij na papir in takoj ti bo veliko lažje, tako boš tudi dobil bol konkretne in zanimive odzive, ob katerih boš lahko začrtal svojo nadaljno življensko pot.

Primož

No Some,

to je pa popolnoma druga zgodba. Kot si prosil ne bom objavil tega pisma, da se ne bi prepoznala v njem. Poiskušal pa ti bom odgovoriti.

Idealno razmerje, kot ga opisuješ vsebuje tudi iskrenost in zaupanje. Če tega ni potem tudi ni idealnega razmerja, kar pomeni, da je vedno prisoten strah, kaj pa če…..in če je strah potem ni sreče. in tako spet začaran krog.

Mogoče si narobe naredil prvič, ko si rekel ne, samo zato ker si se bal, da bo tudi tebe prizadela, pa še to si izvedel od drugih. Če sta dva skupaj, nikoli, ampak res nikoli ne smeta verjeti drugim temveč le drug drugemu, da pa si lahko verjameta in spremenita mnenje ostalih se morata tudi o tem pogovarjati. To pomeni, da se morata pogovarjati o prav vseh stavreh, tudi o prejšnjih ljubeznih in če to koga moti in zakaj in kaj bi potem naredila. Pogovor in še enkrat pogovor. In v idealnem odnosu si morata brezpogojno zaupati, vem pa boš rekel: Kaj pa če me prevara?

preprosto, potem pa več ne zaupaš,v eš pri čem si, ti si bil iskren in zvest ona ne in ADIJO. Ne zaupaš več in nisi več z njo.

Ljubezen je tako preprosta stvar. Zaupaš in si zvest toliko časa dokler nisi, podomače “izvisel” In veš kaj te lahko tukaj vedno tolaži. Da si bil predvsem zvest do samega sebe. In si želel partnerju le najboljše. Veliko bolje je enkrat izviseti, kot pa celo življenje živeti v strahu in preverjanju alibom ali ne.

Napaka pri vama je bila v pogovoru. Morala bi se pogovarjati in to o vsem. Vsi ki tole berete vedite, nujno se je pogovarjati o vsem, pa naj bo še tako neumno in neumesno.
Če si še vedno v dvomih in še vedno razmišljal ali bi bil z njo. Se moraš najprej sprijazniti, da ne živiš zaradi nje in ne ona zaradi tebe, ampak predvsem vsak zase, če pa sta lahko skupaj pa še toliko lepše. Imej jo vedno rad in v dobrih mislih, vendar tudi vedi, da če ne izpolnjujeta vseh pogojev, pač nista ustvarjena za skupno življenje. Najprej moraš biti srečen ti sam s seboj in s tistim kar počneš in razmišljaš.
Torej, ko vse skupaj spet sprejmeš, se lahko še enkrat pogovorita, ampak o vsem in iskreno. Pa nikar takoj rečt, ti ne zaupam. V redu, ti zaupam in verjamem, vendar bodita iskrena. Ni važno kaj, vse si morata povedati, vse ji moraš povedati, tvoje pričakovanja, svoje strahove in svoje želje. Če bo vse v redu, sta lahko skupaj, prvič ko te bo preevarala ali se ti zlagala, veš, da nista za skupaj. Ne seš se razburjati, preprosto moraš rečt, žal nama ni usojeno, želim ti veliko sreče in lahko vedno ostaneva prijatelja, ampak samo to, ker je med nama preveč neiskrenosti.

in ti greš zopet svojo pot, bilo je lepo dokler sta vajine poti šla skupaj, ko ne gredo več nikar ne zaidi iz svoje. Kajti edino ta je prava. In verjemi, tudi na tej poti se bo našla prava zate, samo glej in uživaj v svoji poti.

primož

Hvala Primož. Že to, da sem povedal svojo zgodbo in jo izlil na papir je pomenilo dosti. Mi je bilo takoj lažje. In hvala za odkrit odgovor. Lažje bo vztrajati na moji poti.
Mislim, da sem res naredil vse. Bil sem iskren, tudi pogovarjati sem se hotel, večinoma sem jaz dajal pobude za pogovor. Res sem poslušal druge, a kaj, ko so mi vedno povedali resnico. Ki jo je nato sama priznala. Tajila pa je tako dolgo, dokler se je dalo. Žal. In vem, da moram gledati naprej in predvsem misliti pozitivno, a je včasih to težko.No ja, dosti ljudi je šlo skozi to, pa bom tudi jaz.
Hvala še enkrat.

Dragi Some!

Zdi se mi, da so največje vrednote v zvezi dveh ljubezen, iskrenost in medsebojno zaupanje. Tega očitno med vama ni. Morda se deklica s teboj le “igra”. Premisli, če si morda ne zaslužiš kaj boljšega.

Želim ti vse lepo,
Tana

Vidiš draga Tana…ne vem. Čeprav glede na celo situacijo meni zdaj bolj zgleda kot da sama ne ve kaj bi rada. Ali pa ji paše tako. Seveda je tudi možnost, da se je igrala. In najhujše je to…ko ne veš. Ker te pusti v dvomih. To je najhujše. In potem boli, ko ti pošlje mail, da si še vedno želi samo mene..sam pa ne vem kaj naj si mislim.
Hvala za lepe želje…tudi tebi želim vse lepo.

JA , to je težko, ker ni pustila preteklosti za sabo, v bistvu ne fer do tebe, da je začela s tabo, ko ni zaključila in razčistila tistega prej…. Mislim, da si storil prav, ko si končal. Ona pri sebi ni razčistila. Zahtevaj, naj ti da mir, ti pa čim bolj zapolni svoj čas – pojdi kam, ko nisi v službi in tako naprej. Bolje ti bo.

To je res, da preteklosti ni pustila za sabo. Pa sem to tudi slutil, samo nisem sam sebe poslušal. Me je prepričala, delala je vse, samo da me. Marsikaj je naredila, česar od nje nisem niti pričakoval. Delala je vse tako, kot da ji res pomenim ogromno. In tudi sveto je zatrjevala kar nekajkrat, da je preteklost za njo. Bivši pa tudi. In verjetno zdaj sicer ni z njim, ampak stike in to zelo prijateljske še kar vzdržuje. Za vsak slučaj ali kaj. Ne vem. Verjetno vsega res ne rabimo in moremo vedet.

Some1,

pomislila sem, da je mogoče, da tale “tvoja” deklica same zase ne ve, kaj bi rada. Morda je še premalo resna za zrelo zvezo?
Premišljuje, tehta, išče… Mogoče je tudi, da ji nihče povsem ne ustreza, ne ti, ne oni iz njegove preteklosti. Si pomislil na omenjeni možnosti?

Naj ti sije sonce,
Tana

Možno seveda je. Ko iščem odgovore na vse ZAKAJ, ki se mi pojavljajo, pridem do marsičesa…od tega, da se je skozi samo igrala z mano, dokler me ni dobila, do tega da mogoče res ne ve kaj bi rada. Enostavno ne vem. Sama pravi, da točno ve, da si želi mene, ampak njena dejanja tega ne kažejo. Pa saj ne zahtevam od nje, da je z mano, da me ima rada…nič…samo resnico. In če mi reče, da hoče bit z bivšim, s katerim drugim ali pa sama, bom to sprejel in bo lažje. Tako pa mi govori, da hoče mene, a vseeno nisva skupaj…s tem pa me muči, ker mi ohranja upanje.
Tudi glede na njena leta (3x) bi človek rekel, da bi morala vedet kaj bi rada in da bi lahko bila dovolj resna. Težko je razumeti vse skupaj, težko je prenašati situacijo kot je zdaj, a enkrat bo verjetno minilo. Upam, da čimprej.
Hvala za tvoje besede in lepe želje…

…tudi tebi želim sonce

Some,
jaz sem pa na drugi strani. Ne vem sicer kakšna je celotna zgodba, a po tem, kar sem imela priložnost prebrati, bi ti rada dala vpogled tudi v njeno počutje. Ne vem niti koliko časa je minilo od kar je nehala z bivšim in kako sta se razšla, a mislim, da ji mora biti zelo težko. Težko ji je ker ima rada tebe, še vedno pa je navezana tudi na drugega. Ja, smo tudi taki ljudje, ki sanjamo in vemo kaj želimo od prihodnosti, a nas nekaj veže na vsem nerazumljive in že preživete vezi. Kaj dosti več ne morem komentirati, ker premalo vem, a mislim, da ji daj čas.

Čuk…trudim se razumeti tudi njo. A glej, čeprav ji po njenih besedah bivši ne pomeni več nič, čeprav ji je (spet po njenih besedah) prizadejal veliko slabega…ona z njim še vedno ne more prekiniti. Z mano je lahko prekinila vse stike, z njim tega ne more. In hotel sem ji pomagati, se pogovarjati o vsem, a bila je tiho. Praviš, da si na drugi strani, iz tega sklepam, da je tudi pri tebi podobna situacija. Če ti je za povedati kaj več…prosim. Lahko tudi privat na mail.

Some1 – ja, bi ti rada povedala kaj več, lahko tudi privat na mail, a se bojim, da te še bolj zmedem. Poslušaj srce in se sam odloči, verjamem, da če sta dva za skupaj tudi bosta skupaj, če ne sedaj, pa čez leto, dve,… Moramo biti samo dovzetni in odprti, da lahko gledamo s srcem, ker samo srce pozna pot do ljubezni. Če vama ni uspelo, si lahko misliš, da mogoče imaš pa srečo, da si jo spoznal, da vama je bilo lepo, da si lahko užival v njeni družbi in to je to. Mogoče le ni bila prava, a vseeno si jo moral srečati in spoznati, da boš pripravljen na še nekaj lepšega, kar se ti obeta v življenju. Če te še vedno zanima “druga stran” (glede na to, da je minilo kar precej časa od tvojega sporočila) sporoči – sem vedno pripravljena pomagati. Lep dan ti želim.

Čuk – Res je, od tega je že kar nekaj časa, vmes so se tudi nekatere stvari spremenile, a vseeno. Tvoj pogled me pravzaprav še vedno zanima, tako da lahko tudi kaj napišeš na mail [email protected], če si zato. Bom vesel, kaj bo pa to prineslo meni pa bomo videli. Se pa strinjam s tvojim razmišljanjem, čeprav je včasih vse skupaj pač težje verjeti – soočen z realnostjo.
Lep dan tudi tebi

New Report

Close