Najdi forum

Bolečina

Pozdravljeni,

Pišem vprašanje glede svoje mame. Je namreč kadilka in ima že več let obdobje, ko nekaj časa kašlja, potem se pa ta kašelj umiri. Na preglede redno hodi k pulmologu, rentgensko slikanje opravi enkrat letno. Nazadnje je bila pri pulmologu pred nekaj meseci, rentgen je bil ok.

že nekaj časa pa govori, da jo boli lopatica. Ta bolečina se ji je pojavila pol leta nazaj, vmes za nekaj mesecev izzvenela, se ji spet pojavila dva meseca nazaj, zdaj pa ji je spet trenutno izzvenela. Bolečina se pojavlja tudi v ležečem položaju, po navadi zvečer ne pa vedno. Gibanje roke itd. pa tudi ni ovirano.
Zanima me, ali menite, da bi bilo ok opraviti še CT pljuč? To lopatico so ji tudi slikali in na sliki ni bilo nič posebnega. Ali se na rentgenu lopatice vidi tudi del pljuč?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Še nekaj bi dodala k opisu težav. Danes mi je pokazala, kje ozadaj jo boli (točka) in ko sem pritisnila na to točko, je rekla, da bolečina postane nekoliko hujša. Ali bi bilo lahko to povezano s pljuči ali je menite, da je možno, da je mišičnega izvora? Hvala.

Pljuča ne bolijo na pritisk. Taka bolečina je povezana z mišicami.

LP

MK

New Report

Close