boleči sklepi prstov na rokah
Pozdravljeni,
pravkar sem se vpisala v tale portal, zato se morda ne bom najbolje znašla.. ker ne gre za običano bolečino ali bolezen (viroza, gripa, ipd.), bi želela dobiti še kakšno mnenje, preden se odpravim k zdravnici.
Že pred kakimi tremi meseci so se mi pojavile bolečine v drugih sklepih na prstih rok (šteto od zapestja navzgor), poleg tega so mi rahlo zatekle blazinice na notranji strani prstov. Bolečina ni bila huda; opazna je bila v bistvu samo takrat, ko sem si npr. poskušala na prst natakniti prstan, kar mi seveda ni uspelo.
Kak teden nazaj so sklepi postali boleči brez “natikanja” prstanov, predvsem zjutraj. Ko sem prste malo razmigala in kasneje v službi pri delu ni bilo več težav. Danes je praktično prvi dan, ko me sklepi bolijo že od zjutraj, tako, da težje pišem oz. jih težje uporabljam. Na videz so sklepi malo otečeni, enako blazinica.
Edino mnenje, ki sem ga dobila do sedaj, je, da je to lahko neka oblika revme..Pa je to možno že pri mojih letih (35)?
Najlepša hvala za kakšnikoli namig ali mnenje.
Vsem lep pozdrav, čimveč zdravja vam in vašim družinam, pa čimlepše preživeto poletje!!
Spoštovani!
Če imate bolj ali manj simetričen bolečine v zapestjih in sklepih rok ter otekline, bi bilo smotrno orpaviti prgled krvi na sedimentacijo in revma faktor, kar bi lahko potrdilo sum o sklepni revmi, sicer pa hlajenje bolečih mest, zdravila proti bolečinam in razgibavanje.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani!
Bolečina je lahko posledica obrabe sedlastih sklepov.
Bolečine v ramenih so lahko zaradi obrabe.
Zaenkrat bi pomagala zdravila proti bolečinam, v nadaljevanju pa ev. slikanje roke in ramen zaradi potrditve diagnoze.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
pozdavljeni
zadnje čase imam hude bolečine v rokah in nogah,zapestni kanali še niso težko utesnjeni . imam pa probleme z ramama in vratom, ker sem imela v enem letu dve poškodbi, na desni nogi imam krčne žile.stara sem 53 let.ker delam na kmetiji, sem kakšen dan tako zanič, da bi človek kar znorel. kaj mi svetujete, da ukrenem, najlepša hvala za odgovor in pomoč.
Spoštovani!
Če imate bolečine na več msestih hkrati, bi preveril delvoanje ščitnice s pregledom krvi, obenem pa še sedimentacijo. Pri premajhnem dleovnajju ščitnice, smo pogosto utrujeni, oz. je mišična moč slabša, podobno pa je pri revmatičnem dogajanju, kjer boli vač sklepov in / ali mišic.
Po 50. letu moramo pri takem delu tudi večkrat počiti. Pri nas smo temu rekli ponanje (poldne = pone) – Španci pa siesta. Kratek počitek naredi čudež. Če to ne pomaga, potem se oglasite pri zdravniku za zgornje preiskave.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik