Najdi forum

boleči sklepi in mišice

Pred pol leta sem rodila prvega otroka, med nosečnostjo pa sem se zredila za 30 kg. Pred štirimi meseci sem prebolela neko virozo in vse od takrat se mi pojavljajo bolečine v sklepih in mišicah, najbolj pa v kolenih, ki so občasno tudi zelo otekla, ter v členkih na rokah, ki tudi zatekajo. Bolečine se pojavljajo posebno popoldne in zvečer in so močnejše, če imam več telesne aktivnosti. V prvih treh mesecih sem imela tudi pogoste močne glavobole.
Testi za revmo so bili negativni, prav tako za boreliozo. Obakrat so našli edino povišan CRP.
Kakšno zdravljenje priporočate in pri katerem specialistu bi se lahko oglasila za nadaljnji pregled?
Hvala za odgovor!

Podatki, ki ste jih navedli o tem, kako so se bolečine pojavile in nadaljevale gvorijo v prid tem, da gre pri vas za nek avtoimunski proces, ki predvsem draži hrustance v omenjenih sklepih. Lahko gre tudi za začetno fazo artritisa (lahko tudi seronegativnega, t.j. ko so testi na revmatoidni faktor negativni), lahko pa se zgodi tudi, ko je v času preiskave krvi revmatoidni faktor na zelo nizkem nivoju.
Vsekakor menim, da je treba nadaljevati z obiski pri revmatologu, saj bi v nadaljnih preiskavah morda lahko dalo opredeliti kakšen je karakter obolenja.
Za zmanjšanje bolečin lahko svetujem masažo, manualno terapijo ali hidroterapijo.

Lep pozdrav,

New Report

Close