Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija boleči sklepi

boleči sklepi

Pozdravljeni.

Pred novim letom so me začeli boleti sklepi. Najbolj izrazita je bolečina v desni roki, ki se pojavi predvsem potem, ko nekaj časa mirujem, nato pa je treba roko premakniti. Občutek je podoben, kot bi bila roka otečena, le da ni. Ko roko razmigam, boleniča oslabi, čisto izgine pa ne. Najhuje je zjutraj, ko sprva ne morem stisniti pesti, dokler dlani ne razmigam z drugo roko. V tem času me bolijo tudi kolena (pri hoji po stopnicah), vrat, komolci, zapestja, vendar so bolečine v teh sklepih manj izrazite.

Stara sem 35 let, pred petimi meseci sem rodila prvega otroka. V nosečnosti sem jemala fragmin, zaradi venske tromboze (vrat, desno). Skupaj osem mesecev. Zdravilo je problematično glede kalcija in vitamina D, vendar teh nisem jemala posebej, razen s hrano.

Moja osebna zdravnica mi je vzela kri in preverila morebitna vnetja, revma faktor in splošno krvno sliko. Vse je bilo bp, razen nekoliko nižjega železa, ki se mi vleče še od nosečnosti. Jaz sem sumila morebitno pomanjkanje kalcija, vendar ne vem, ali je zdravnica to lahko ugotovila iz krvnih testov.

Ali mi lahko svetujete, kaj bi še lahko poskusila preveriti, saj moja zdravnica nima več idej. Rekla mi je le, da imam morda obrabljene sklepe in da naj telovadim. Naj povem, da sem bila pred nosečnostjo zmerno aktivna (tek, kolo, hribi), med nosečnostjo in po njej pa vsak dan hodim vsaj eno uro (zaradi otroka nekoliko zmernejši tempo, pa vseeno). Otroka imam dosti v naročju, a mislim da ne več, kot je to običajno pri dojenčkih… Ali je med dojenjem varno meriti kostno gostoto…

Lp

VV

Da bi imeli obrabo vseh naštetih sklepov v katerih se vam pojavljajo bolečine je malo verjetno. Pri vaši starosti tudi merjenje kostne gostote ni ravno preiskava, ki bi kaj prispevala k razjasnitvi težav. Glede na simptomatiko, ki jo navajate bi vam svetoval, da opravite pregeled pri revmatologu saj pregledi krvi, ki ste jih opravili z gotovostjo ne izključujejo revmatskega obolenja. Glede na sistemsko prizadetost večih sklepov je manj verjetno, da bi lahko šlo za kako ortopedsko obolenje.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

Pozdravljeni!

8letnik ima že leta rastne bolečine.
Od septembra pa ima hujše bolečine v nogah, kolkih, hrbtu, ramenih, manj v zapestjih. Jemlje ibubrufen

test krvi
ASO : 200lE/ml… normalno 100lE/ml
Waaler Rose : <16lE/ml
lateks RF: negativno

dobil je hitro napotnico za revmatolosko kliniko

nima rdečih ali natečenih sklepov

bolečine so čez dan in ponoči, včasih prav hudi navali
zjutraj je kot okornel starec… hodi prav puklasto… včasih hodi po prstih ali šepa

Mene bolj zanima ta test…. piše na netu da je nad <30 pomembno za klinično stanje…

Drugod pa piše da imajo otroci navadno negativno??
je prav da je ibubrufen že cel mesec?

Hvala za odgovore…

Spoštovani!
Glede na izvide in klinično stanje je zelo sumljivo za revmatološko obolenje. Še naprej naj jemlje Ibuprofen, ni nič narobe in opravite pregled pri revmatologu.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close