Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija boleci roki in vcasih pritisk v prsnem kosu

boleci roki in vcasih pritisk v prsnem kosu

Spostovani,

imam 22 let in opravljam delo v pisarni. Lani 2021 me je bolela leva roka, opravila sem MR in ni pokazalo nic. Dosti krat sem lani opravila EKG enkrat tudi UZ srca, merili so mi nekaj v krvi da se preveri za infarkt saj sem bila veckrat na urgenci in je biomlo vse bp. Sedaj pa me ze okrog dva meseca bolita obe roki in to vecino casa “simetricno”. Zacelo se je v podlahti z pekoco in bolecino kot da mi roka gori in neke vrste krci. Na zacetku se je bilo znosno in sem vzela protibolecinsko pa je vse minilo. Zdaj pa ze dva tedna jemlem nalgesin ibubrufen in analgin in mi cisto nic vec ne pomaga. Bolecina se je razsirila v nadlahti in ramena, vcasih me bolita tudi celi obe roki vcasih pa samo podlahti ali nadlahti. Bolecina je najhujsa zjutraj in pa zvecer, spala sem v enem tednu verjetno 5 ur skupaj zaradi bolecin. Ko bolecina sama od sebe preneha v rokah, dobim pritisk v prsnem kosu in pa neko scemenje in pikanje v predelu srca in ob levo pazduho. Veckrat se tudi v mirovanju spotim. Tudi razbijanje srca je kar pogosto. Ko glavo obrnem proti bradi cutim neko zategovanje in bolecino v tilniku in pod njim. Na vsake toliko me zaboli v levi celjusti spodaj ampak je bolecina max 1 minuto.  Danes sem bila na MR se enkrat za vratno hrbetnico in cakam izvide katere bo treba cakati okrog 10 dni. V tem casu nevem vec kaj naj naredim saj je bolecina grozna in nic vec ne pomaga. Sem tudi redna kadilka skatla na dan. Ostalih pridruzenih bolezni nimam vsaj ne da bi vedela in kri je tudi vedno bila okej. Mislite da bi se lahko v enem letu srce poslabsalo in da so dejansko roke povezane s srcem in da je ta bolecina konstantna vsak dan? Studentka sem in nimam denarja da bi si placala UZ srca in pa kako obremenitveno testiranje. Ta teden bom se tudi opravila testiranje za scitnico. Prosim za vase mnenje kaj vi mislite, da bi to lahko bilo. In ne mi prosim reci da je mala verjetnost da bi nekdo pri 22 letih imel tezave s srcem saj to vedno slisim in isto da sem anksiozna. Bi lahko slo za kako popuscanje? koronarno bolezen? katere preiskave se naj opravijo? hvala in lep pozdrav

Spoštovana

Iz napisanega lahko sklepam, da težko, da gre za srce kot izvor omenjenih težav. Počakajte na izvid MR vratne hrbtenice, kajti opisane težave res bolj kažejo na hrbtenico kot na srce.

spostovani,

javljam se z izvidom MR, kjer pise povzamem: izravnana vratna lordoza, visina korpusov vretenc se ohranjena, l.v. diski ohranjeni, intenziteta signala skeleta mejah normale,kongenitalno normalno sirok spinalni kanal, intenziteta signala hrbtenjace mejah normale in tudi paravertebralna tkiva v mejah normale.

“Izrazitejse stenoze spinalnega kanala ali nevroforamonov vratne in prsne hrbetnice do nivoja TH 4 nevidim”

vem, da to ni vase podrocje ampak sem vseeno napisala ce mogoce kaj pomaga in sklepam da je pac vse okej z mojo vratno hrbetnico.

Zdaj pa bi vas vprasala glede na to da so pri kardiologu res dolge cakalne vrste, ce bi mi priporocali da naredim UZ in tisti obremenitveni test da se se prepricam ce je z srcem vse okej? sta to primerni preiskavi ali se bi kaj svetovali? imam tudi tezave z razbijanjem srca v mirovanju pulz vcasih naraste tudi do 110 ko pa se gibam pa vec(nisem si merila ampak prav cutim kako razbija)

Spoštovana

Če že sprašujete katere preiskave opraviti potem bi vam (če že moram :)), svetoval 24 eno neprekinjeno snemanje srca (EKG, utripi) – Holter, ki lahko pokaže spremembe EKG pri obremenitvah (tek, hitra hoja itd .) in ev. motnje srčnega ritma.

LP

New Report

Close