Najdi forum

boleči nart

Spoštovani! pred šestimi dnevi me je pričel boleti nart leve noge. Kolikor vem,si nisem poškodovala stopala,obutev imam primerno,najraje športne copate,ko to ni mogoče pa čevlje z minimalno peto-3cm. Boli me ves sprednji del stopala,do gležnja. Občutim napetost in rahle mravljince. Noga je tudi malenkost pordela in minimalno zatekla. Hoja je zaradi precej močnih bolečin otežena-šepam.Zdi se mi,da me najbolj boli po sedenju-je možno,da težave izvirajo od tod? Gibljivost v stopalu-gležnju je tudi zmanjšana. Stara sem 35 let. Takšnih težav nisem imela še nikoli,čeprav imam artrozo kolen in obeh kolkov. Se morda težave z artrozo pojavljajo tudi v gležnju? Meni se namreč zdi,da me bolijo kite na nartu…Hvaležne bom za vsak nasvet! Hvala.

Spoštovani;
kar žal mi je, da imate pri 35 že artrotične spremembe po velikih sklepih ( verjetno pa je vam še bolj).
Na vašem stopalu gre najverjetneje za draženje stikov med malimi kostmi stopala, ki tvorijo nart.Druga možnost je, da se bolečina prenaša iz spuščenega prečnega stopalnega lopka.
V obeh primerih priporočam počitek, hlajenje in analgetik za nekaj dni. Nato postopno razgibavanje i n počasi tudi vse večje obremenjevanje. Priskrbeli si boste mehak vložek za v čevlje, ki podpira prečni in vzdolžni stopalni lok. Opozarjam, da se je tudi na vložke treba postopno navaditi saj stopalo ni navajeno, da ga kaj podpira od spodaj. Pa tudi prostor v čevlju se z njim zoži.
Odsvetujem daljše hoje ali celo tek vsaj tri tedne, verjetno še dalj. Vaje sede in leže, sobno kolo(pritisk na pedala s peto) naj nadomestijo izpadle športne dejavnosti, tudi plavanje je v redu, pazite se le zdrsov pri vstopih in izstopih.
Kakorkoli, tečno bo.
Če ne neha pa k zdravniku (in naprej).
Lep pozdrav

Spoštovani! Oglašam se še enkrat,ker me zanima vaše mnenje in nasvet. Težave s stopalom so postopoma izzvenele. Vendar se nekako ponavljajo na skorajda vseh sklepih okončin. malo smešno bom tole napisala,vendar potujejo. kakšnih 3-4 dni me boli zapestje.Sklep in kite,mišice …oteženo je premikanje levo,desno,gor dol,kroženje… Bolečine so zmerne do hude. Po štireh dneh stvar izzveni in čes kakšen dan dva,se vse ponovi ali na istem sklepu,ali drugje na okončinah… Zelo rada se vozim skolesom in plavam. tek mi manj odgovarja zaradi težav s koleni in kolki. Saj povezave težav z športom ni? Nebi se rada odpovedala dejavnostim,ker se po njih odlično počutim,tako fizično,kot psihično. Prosim za vaše mnenje glede mojih težav. Aha,še tole: ko imam bolečine v sklepih,so le ti minimalno zatečeni in le komaj opazno pordeli. Na otip pa občutim,da so nekoliko vroči. Tudi nekoliko povišano temperaturo imam,ko se pojavijo težave. Ponoči so mi pričele tudi dreveneti roke v dlaneh in občasno v zapestjih. Mravljinci poustijo,ko vstanem in se razgibam. Težav z hrbtenico do zdaj nisem imela (upam,da tako tudi ostane) Mislite,da bi morala opraviti kakšne krvne krvne preiskave za revmo? Zahvaljujem se za vaš čas in upam,da sem razumljivo opisala svoje težave… Lp K.

Spoštovani! Sem še vedno v pričakovanju odgovora. Morda moje vprašanje ne sodi direktno pod vaš forum,vendar res nimam pojma,kam drugam naj ga postavim. Na forumu revma ni strokovnjaka,so le posamezniki s svojimi izkušnjami… Upam,da mi boste vseeno odgovorili.

Samo preletel sem tole temo, sem tudi prvič na tem forumu. V oči pade vaša trditev da na oddelku ‘revma’ ni nobenega strokovanjaka. Lahko rečem samo to, da za vsako zares konkretno stvar, je človek sam sebi zdravnik, in to se ne bo spremenilo z nobeno afero, reformo itd. Kar se vaših problemov tiče, poskusite raziskovati svoje telo, torej najprej z majhno masažo svojih rok (in nog), predvsem prstov, tam ste najbližje kostem. Nato vsak dan več, in če boste začutili, da rabite večjo silo za masažo, si le zaupajte. Npr. z dvema prstoma si ‘žvečite’ ‘plavalno’ kožo med prsti. K masaži lahko dodate še kak efekt – hladno vodo, ali pa toplo vodo, olje….vse kar malenkost prebudi čutila je dobro. Prebudijo se pa z majčkenim odstopanjem od normalnih navad. Ni treba udariti členka s kladivom, in to početi še nadaljnih pol ure, ampak je dosti da ga zbodete z malo smrekovo iglico in boste takoj vedeli da je tam, in tudi on bo vedel da je tam in da začenja živeti. Če jeste precej sladkega, pred obroki dajte jesti še kaj grdo grenkega, npr kako zelišče prežvečite. Ko bo na ta način čimveč telesa (z napredovanjem od prstov vse do ostalih tkiv) postalo prehodnega, bo tudi revma in vse kaj je samodestruktivnega v telesu, star spomin. Sto ljudi sto čudi, mogoče pa vam pomaga.

New Report

Close