Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Boleče uho in pekoča usta

Boleče uho in pekoča usta

Že več kot leto dni me boli desno uho. Pregled pri ORL je b.p, slikanje sklepov je pokazalo spremembe na levi strani, izvid UZ desne parotidne železe pa glasi:
V desni parotidi subkapsularno spredaj se v globini približno o,5 cm nahaja komaj opazen hipoehogen adenom dimenzij cca 6 x 3 mm. Povečana ščitnica, kot pri difuzni strumi. Mi lahko poveste, kaj to pomeni.

In še nekaj bi prosila. Mojo mamo že približno 2 tedna peče jezik in notranja stran ust. Ob straneh jezika ima mičkene razjedice. Nima belih oblog, usta pa so samo nekoliko bolj rdeča. Zvečer je najhuje, saj ima občutek da ji usta vleče skupaj. Uporabja tekočino, ki so jo priporočili v lekarni, vendar stanje ni kaj boljše.

Hvala že v naprej in lep pozdrav.

Spoštovani!

Adenom je omejena tvorba žleznega tkiva. Praviloma nima nobenega vpliva niti na delovanje žleze niti ni rakasta. Ker pa slednjega brez biopsije in opazovanja skozi čas ni mogoče 100% zagotoviti, vas bodo verjetno obdobno pregledali.

Difuzno povečana ščitnica pomeni, da je tkivo vaše ščitnice povečano, kar je pogost pojav. Bolezen pa imenujemo golša. Ker izločanje hormonov ni spremenjeno, to praviloma ne povzroča težav. Če se ščitnica bolj poveča, lahko kazi izgled ali pa v redkih primerih pritiska na sapnik. Do nadaljnjega s tem v zvezi niso potrebni posebni ukrepi, raven hormonov v kriv pa so vam verjetno tako in tako že pogledali.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close