Pozdravljeni, stara sem 40 let, visoka 168 cm in v 1,5 meseca sem s svojo voljo shujšala 14 kg, zdaj jih imam 85 in še vztrajam. Nič bolj se ne gibam kot pred hujšanjem. Zato mi je nenavadno, da imam bolečnine v rokah, notranjem delu stegen in trebuhu. Bolečine trebuha si razlagam s tem, da so notranji organi hitro izgubljajo oporo in zdaj večkrat čez dan trebuh vlečem noter in upam, da se bo utrdilo…. Ampak zakaj me bolijo noge in roke? Otekam ne, počutim se sicer zelo dobro, drugih težav nimam. So take bolečine pri shujšanih običajne? Kaj se dogaja? Hvala za pojsnilo. .
Pozdravljeni,
pri vas je prišlo do hitrega upada odvečnih kilogramov, vendar večji del na račun zastoja vode v telesu. Res pa je tudi, da tako hitra izguba ni priporočljiva, vendar je v primeru čezmernega zadrževanja vode v telesu povsem običajen pojav.Predpostavljam, da imate redne obroke, ki so nutricionistično kvalitetni in prilagojeni potrebam vašega telesa. Ne vem, kaj imate v mislih, ko pravite, da vam je uspelo zaradi volje doseči želeni rezultat, vendar pri urejanju ustreznega odnosa do hrane (namenoma ne uporabljam besede hujšanje) je motivacija ključnega pomena. Brez motivacije / volje pač ne gre. Torej, eno je volja / motivacija, drugo so pozitivni učinki regulacije apetita, ki se je umiril zaradi ureditve vrste patofizioloških dejavnikov, ki so povezani s pojavom čezmerne telesne teže.
Ne vem, čemu bi se dalo pripisat pojav bolečin v okončinah, zato vam svetujem obisk vašega osebnega zdravnikam, kajti potrebno je ugotovit, kaj se dogaja z vašim telesom oz. katere preiskave je potrebno opravit, da boste lahko pomirjeni nadaljevali z vašim novim prehranskim tj. zdravim življenjskim slogom.
Vse dobro, Željka Augustinović
Pozdravljeni.
Že dalj časa imam problem, da jem ponoči. Vsako noč vstajam in jem vse kar mi pride pod roko (tudi stvari katere čez dan ne bi dala nikoli v usta). Posledica vsega tega je kar 25 kg preveč. Čez dan nimam problemov, imam dokaj urejeno prehranjevanje (drugače bi imela še več kg), ampak noči so prava mora.
Poskusila sem res že nešteto stvari (zakljepanje hladilnika, shrambe, razne delavnice, šolo hujšanja, alternativno medicino in še bi lahko naštevala), ampak vse ostaja isto.
Vem, da sem za vse sama kriva, prave poti ne najdem. Zvečer imam dobre namene (danes ne bom jedla, ne bom vstala,) ponoči pa… Zjutraj pa namesto da bi se imela rada, se obsojam, sovražim in se obremenjujem s tem, da mi spet ni uspelo.
Mislite, da je še kakšno upanje zame, da se bi končno tega rešila?
Pozdrav
Spoštovana,
predlagam da poiščete pomoč transpersonalnega psihologa in se posvetujete (Mojca Studen; http://velosimed.com/podstran.php?pid=4&subpid=9).
Vse dobro, Željka Augustinović