Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija boleče skelenje

boleče skelenje

spoštovani!

Najprej vas prav lepo pozdravljam.Jaz imam pa dve težavi.Zaradi mojega slabega zobovja sem se odločila da si naredim prevleke vse zobje zgoraj-seveda samoplačniško.zdaj imam približno že en mesec nove zobe vendar me ko ugriznem zaboli 4 desno zgoraj.seveda sem šla nazaj pa mi je zob.rekla da je to občutljiv zob in mi je z nečim premazala pa z lučko svetila-vendar mene še zmeraj zaboli na dotik-zato bi vas rada vprašala če je to normalno?
zdaj pa drugi problem enka spodaj me že od julija skeli pa mi je zob.slikala pa pravi da je s zobam vse vredu da naj menjam zobno pasto od takrat sem menjala že več vrst zob.past vendar nič ne pomaga če si zob potolčem čutim rahlo bolečino prosim vas kaj bi to bilo in kako naj si pomagam ker več nevem kaj naj naredim.pravi da je korenina videti zdrava pa da je zob videti vredu.prav lepo vas prosim za odg.lep pozdrav NINA

Pozdravljena Nina,

naj povem, da so neprijetno skelenje in rahle bolečine po vstavitvi prevlek dokaj normalen pojav. Pri brušenju zob za prevleke se zobovina zobne krone zobe precej stanjša, zato lahko postane pulpa bolj občutljiva. Neprijetnosti lahko trajajo dalj časa, tudi več mesecev. Potrebno pa je preverjati, če zobje ostanejo vitalni.
Glede spodnje enke pa ne morem dati pravega odgovora, saj bi potrebovala klinični pregled in analizo rtg, da bi lahko točno odgovorila. Lahko gre le za občutljiv zobni vrat, kakšno poko zobne krone, preobremenitev zoba; če občutljivost ne mine dalj časa, prosite zobozdravnico za ponovni pregled.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

New Report

Close