Najdi forum

Boleče prsi

Pozdravljeni!

Ponovno se na vas obračam z enim vprašanjem. Že dva dni me močno molijo prsi – tako kot pred menstruacijo. Jemljem tabletke Cilest in sem ravno na polovici tablice. Zanima me če je to normalen pojav glede na to da jem KT. Drugače se počutim dobro in sem zdrava.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Tina

Draga Tina,

običajno s KT zdravimo tudi boleče prsi, vendar je včasih neučinkovito. Zato težko ugibam zakaj vas sredi jemanja KT bolijo prsi. Morda KT pri vas ne zavrejo popolnoma ovulacije nakar se v drugem delu “ciklusa” pojavi napetost prsi, ki je sicer značilen simptom premenstrualnega sindroma? Ali je to vaš prvi ciklus Cilesta? Če ni, nimam prave razlage, zakaj se vam to dogaja.

Dragi Stanko!

KT jemljem tretji mesec in prva dva ciklusa nisem imela problemov npr. z vmesnimi krvavitvami, ki naj bi se pojavile (če prav razumem) pri nepopolnoma zavrtih ovulacijah.
Ali je možno da je to kakorkoli povezano s športom? Precej se namreč ukvarjam s športom, čeprav se mi zdi čudno ker nosim temu prilagojen nederček in tudi bolečina je taka kot pred M.
LP
Tina

Spet bom ugibal, ker mehanizem nastanka bolečine v dojkah pod vplivom monofazne KT ni logičen. Lahko, da je prišlo do “prebojne ovulacije” torej ovulacije “kljub pravilnemu jemanju KT”, po ovulaciji pa seveda nastopi progeteronska faza z vsemi vplivi, tidi na dojke, ki tako kot maternica spremenijo svoj metabolizem in reagirajo z “napetostjo, občutljivostjo, bolečino ….”. Počakajte do pavze in do naslednjega cikla. Če se bo težava ponovila, poprosite ginekologa, naj vam napravi vaginalni UZ in preveri, če so vaši jajčniki “aktivni” ali “ne”. Druge razlage “iz rokava” ta hip nimam. šport naj ne bi imel omenjenega vpliva, seveda pa pri relativno velikih dojkah npr. tek prav lahko sam povzroči povečano občutljivost dojk ne glede na fazo ciklusa in ne glede na kvaliteten nedrček.

Se opravičujem, ker vas še kar nadlegujem, ampak zanima me samo še to: ali je torej v mojem primeru, v kolikor je prišlo do “prebojne ovulacije” možno da kljub kontracepciji pride do zanositve?
Najlepša hvala!!!!
Tina

Teoratično da, v praksi pa zaradi vzporednih učinkov KT na cervikalno sluz, na debelino maternične sluznice in še na kaj pa je to skoraj nemogoče.

New Report

Close