Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk boleče prsi

boleče prsi

Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje in sicer že skoraj dva tedna me neznansko bolijo prsi.Ne morem teči ne morem hitro hoditi tudi če grem samo po stopnicah si jih moram držati z rokami ker me tako močno bolijo.Vzrok vem da ni zaradi menstruacije ampak tiči nekje drugje.Upam da mi boste lahko pri tem vi pomagali.Tudi bradavice imam zelo občutljive predvsem me pa najbolj boli ob zunanji strani se pravi ob rokah ali kako se naj izrazim.Za čimprejšnji odgovor ki me bo pomiril se vam že v naprej zahvaljujem.

lp Barbara

Boleče in občutljive prsi so težava veliko žensk skozi različna starostna obdobja.
Velikokrat so napetost in občutljivost dojk odraz hormonskih sprememb ali struktura tkiva v dojkah, stanje v času dojenja ali po prenehanju dojenja (vnetje dojk).
V primeru, da se bodo težave nadaljevale, bi bil preventivni pregled dojk vsekakor priporočljiv.

Danes imamo na razpolago več diagnostičnih pregledov dojk, ki se uporabljajo glede na težave in odkrite spremembe v dojkah.
Katera metoda bi bila najprimernejša kot prvi pregled, je odvisno tudi od same starosti ženske.
Za začetek vam priporočam metodo BreastScan, s katero lahko ugotovite delovanje celic v dojkah, na osnovi izmerjene temperature. Metoda je neškodljiva in primerna za vse ženske, ne glede na starost.
V primeru izmerjenih nepravilnosti, vas lahko napotimo na zdravnika onkologa, ki bo opravil klinični pregled poskušal odkriti vzrok vaših težav ali se obrnete na svojega zdravnika ginekologa, ki vas napoti na najbližji diagnostični center.

Več o sami metodi BreastScan in tudi o drugih metodah si lahko preberete na spletnih straneh
.

Se opravičujem za malo daljše čakanje in upam, da sem vam vsaj malo pomagala.
V primeru težav oz. vprašanj sem vam na razpolago.

New Report

Close