Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija boleče očke 5letnika

boleče očke 5letnika

Pozdravljeni,

sin ima že več kot pol leta težave z očki. Z obema, ne vedno istočasno. Oko je videti razdraženo, rdeče.Na trepalnicah izgleda kot da bi se mu zasušil gnojček (majne črnorjave pikice, ki jih je težko odstraniti), ni pa vidno da bi mu ta močno tekel iz očesa. Zaradi omenjene težave sva bila že večkrat pri zdravniku, kjer je dobil kapljice in kremo (mislim da bivacyn). Oboje mu pomaga samo za kratek čas, vendar ko prenehava z uporabo se zadeva ponovi. Rada bi ugotovila vzrok, ne samo zdravila posledice, saj mu to dolgoročno ne pomaga. V kratkem je naročen pri okulistu. Vseeno prosim za vaše mnenje. Nimam pa občutka da bi slabše videl.

Nokia

Težko rečem, ne da bi videla, verjetno pa gre spremembe v žlezah, ki se nahajajo na zgornji in spodnji veki oziroma s spremenjenim izločkom žlez. Morda bi pomagali topli obkladki (preko zaprtih vek na oko) tako, da postanejo izločki žlec manj viskozni. Kot pa pravim težko rečem brez da bi videla.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close