Boleče oči
Spoštovani,
težave z očmi so se mi pojavile letos januarja, po dveh mesecih jemanja antidepresivov. Vsi so govorili, da bo po treh tednih minilo, pa ni.
Imam boleče oči, špikanje v očeh, občasno zamegljen vid v kotičkih oči, občasno so oči kosmate, pekoče, danes ponoči pa se mi je pojavila “strela” za zaprtimi vekami, kar me je spravilo v paniko in strah, saj sem nekje brala, da so to lahko simptomi za možgansko kap.!? Spomladi sem imela pregled pri okulistu preko neke akcije pri optiku, kateri je ugotovil, da imam nejasno sliko na levem očesu, zato sem dobila očala za izostritev slike in proti bleščanju. Na tem pregledu nisem dobila nobenih izvidov, ker mi je bilo to prvič, tudi nisem vedela kaj vprašati, zato dialoga ni bilo kaj veliko. Očala mi sicer delno pomagajo, vendar ne v celoti. Menim, da delo na računalniku ni vzrok za bolečine, saj se mi to dogaja tudi čez vikend. Pred televizijo sem samo, kadar je dober kak večerni film, če mi oči to omogočajo. Se zgodi, da zvečer samo mižim, ker gledati ne morem. Pomagam si s kamiličnimi obkladki, vendar je boljše samo kakšnih 15 minut. So pa tudi dnevi, ki minejo brez težav.
Prosim za vaše mnenje in lepo pozdravlni. Nada
Težave kot jih opisujete so res lahko povezane tudi z jemanjem določenih zdravil, ni pa to pravilo. Lahko imate po naravi bolj občutljive oči, lahko je povezano s hormonskimi spremembami in starostjo. Tako kot opisujete menim da ni nic nevarnega, vendar ce vas skrbi je bolje narediti pregled pri okulistu, ki vam naredi podroben pregled.