Boleče mišice?
Spoštovani!
Zanima me, če je pri premajhnem delovanju ščitnice, kljub terapiji in pri še ne normaliziranem TSH-ju (vrednost je 9) normalno, da me trga po mišicah v telesu (prej nisem nikoli imela teh težav). Imam takšen občutek kot bi mi mišice trgal s telesa. Moram povedati, da se drugače redno ukvarjam s športom, ampak to niso iste bolečine kot, če se preforsiraš z aktivnostjo.
Hvala in lp.
Saj sem napisala, da sem šele na začetku terapije (2 meseca) in se mi to dogaja pri mojem, še NE normaliziranem TSH-ju. Verjetno tudi TSH potrebuje čas, da se normalizira, saj se mi to ne bo zgodilo čez noč (če bi se, bi pa bilo sploh fajn, ker se počutim “nikakvo”).
Sprašujem samo, če je normalno, da me tako trga po mišicah in kosteh. To se mi prej ni nikoli dogajalo.
Po dveh mesecih je TSH že dovolj stabilen, da lahko sklepamo o primernosti odmerka. Prav je, da se odmerek popravlja glede na vrednost TSH, ščitničnih hormonov in počutja že po 4 tednih uvajanja terapije. Razen če je počutje dobro, potem je primerno počakati 3 mesece do prve meritve. Torej – čim prej k zdravniku in popraviti odmerek, pa bo tudi počutje boljše.
Srečno,
Alenka