boleče medenične kosti, varikozni sindrom
spoštovani,
čeprav sem prebirala starejše vaše odgovore na podobna vprašanja, pa vseeno izpostavim mojo težavo:
čeprav sem šele v 21. tednu nosečnosti, me že kak mesec bolijo medenične kosti in celotno spolovilo. glede na moja opažanja sem iz vaših odgovorov razbrala,da gre v mojem primeru tudi za “varikozni sindrom” (tako ste odgovorili gospe s podobnimi težavami). pa bi prosila za razlago le-tega, ker ne znam razbrati iz nobenega priročnika. zanima me, če bi ob pregledu z UZ ginekologinja ugotovila, če sem mogoče že kaj odprta. ali so vsi ti znaki lahko znak za prezgodnji porod. naj povem, da ni nikakršnih krvavitev ali bolečin. hvala za vaš odgovor.
Draga Barbi,
če nimam dodatnih podatkov ne morem uganiti, kaj bi lahko bil še vzrok vašim težavam. Diferencijalna diagnoza vključuje več možnosti, tudi splav (do 23. tedna), kar pa je po drugi strani zelo malo verjetno, če nimate nobenih drugih simptomov in znakov. Z UZ je mogoče marsikaj ugotoviti, tudi odprtost oziroma skrajšanost MV vendar tega brez tehtnega razloga ni potrebno početi. Bolj natančen odgovor bi bil možen samo v ambulanti po sestanku v živo.