Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Boleče koleno

Boleče koleno

Pozdravljeni!
Pred nekaj meseci sem med igranjem odbojke v telovadnici padla na desno koleno tako da sem za nekaj sekund izgubila zavest(videla sem samo temo). Ko sem prišla domov me je koleno začelo močno boleti. Bolečina je po nekaj dneh prenehala pojavila pa se je po enem tednu tako močna da sem komaj hodila. Sedaj imam ob vsaki večji obremenitvi kolena težave z njim (boli me tako da komaj hodim). Ali naj obiščem zdravnika? Oz. Kaj naj naredim?

Precej nenavadna poškodba za odbojko. Videl sem že marsikaj pri odbojki ne pa tako hude poškodbe kolena, da se človeku stemni pred očmi. Domnevam, da ste pristali na eno nogo, nato izgubili ravnotežje, slabo prenesli težo preveč naprej, nato pa se je koleno zvilo navznoter in klecnilo. Tak mehanizem poškodbe bi bil značilen za poškodbe notranjega meniskusa in sprednje križne vezi. Niste napisali kako in ali je sploh koleno oteklo. Težave kot jih opisujete so najverjetneje posledica poškodbe meniskusa (problem je hoja po stopnicah, zlasti dol, težave počepom, nezmožnost polnega upogiba kolena…). Glede na to, da le domnevam kako je do poškodbe prišlo (ne vem ali je bil direkten udarec kolena na tla) bi vsekakor svetoval pregled pri travmatologu in RTG slikanje kolena, da se izključijo poškodbe kosti.Upam, da ste po poškodbi hladili koleno in ga vsaj 2-3 dni imeli povitega. Trneutno ima hlajenje smisel le ob bolečini.

asist. Vedran Hadžič, dr. med. ------------------------------------ Fakulteta za šport Katedra za medicino športa Gortanova 22, 1000 Ljubljana telefon: 01/5207 828 ali 829 www.sportsrehabilitation.net Naročanje: 5207 726 (g. Janez Vodičar)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close