Najdi forum

Lepo pozdravljeni !
Že nekaj let imam težave z desnim kolenom, ki so v zadnjem času pogostejše,dlje trajojoče in zelo- močno boleče.V zadnjih štirih mesecih se mi je poškodba ponovila trikrat in vsakič v močnejši in trajnejši obliki.Prvič in drugič pri lažjem počepu,sedaj v tretje pa sede za stolom na delovnem mestu.Ko mi v kolenu zaskoči je prisotna tako močna bolečina, da ne morem niti za mm premakniti nogo in potem ta bolečina traja in traja najprej par dni v kolenu reže,potem pa se širi okoli kolena kot nek zateg,topa in pekoča bolečina.Sedaj je že šest dni moje koleno nestabilno, ne morem stopiti nanj,premikam se s pomočjo bergel,v glavnem pa moram ležati pri miru.
Danes sem bila na MRI,lepo vas prosim za vaše mnenje o izvidu, ker res več ne vem kako naprej:
Razsežen izliv.Suspekten sinovitis.Bakerjeva cista(6x2x1cm)
Degenerativna entezopatija nasadišč patelarnega sinovialna plika.
Edem patelarnega hrustanca,prisotne so sagitalno usmerjene fisure,ki mestoma segajo do kosti ter manjši defekti,predvsem v območju lateralne fasete,ki mestoma zajemajo polovico njegove debeline-hondropatija patele.
Začetna artroza v medialnem in lateralnem delu kolenskega sklepa.
Začetna degeneracija medialnega miniskusa.
Stanje po bucket handale rupturi lateralnega meniskusa,prost fragment dorzalne tretjine je dislociran anteromedialno in leži pred sprednjo tretjino lateralnega meniskusa.
Ligamentalni aparat je ohranjen.
Mnenje: Velik izliv.Suspekten sinovitis.Bakerjeva cista.Hondromalacije patele.Stanje po “bucket handale” rupturi lateralnega meniskusa.
Ker se s to boleznijo prvič soočam in ne poznam izrazov, vas prosim za vašo razlago izvida, poteku zdravljenja,lajšanju bolečin in mogoče mi lahko svetujete osebo-zdravnika, ki je na tem področju strokovnjak.
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor in vam želim lep dan še naprej!
Jelka Hočevar

Kot kaže imate vkleščen zunanji meniskus. Priporočam relativno nujno artroskopsko operativno zdravljenje (v nekaj tednih).

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close