boleče in oteklo stopalo
Spostovani g. Doktor!
Prosim da mi pomagate da se odlocim ce je potrebno iti k zdravniku na kontrolo. Vceraj, pri demontazi ene pregradne stene mi je pregradna stena padla na levo nogo, takoj nad prsti. Ranjeno mesto je oteklo, prsti niso ranjeni. Iz prejsnjih iskusenj sem ta del noge sem oblozil z mesanico cebule, soli in dodal sem malo olja. To je pomagalo, ker je oteklina precej splasnela in ranjeno mesto je le rahlo obarvano . Nimam bolecin, lahko premikam prste in lahko stopim na isto nogo, seveda se pomagam z hojco, imamo je za tasta, ko nas obisce. Prosim za nasvet ce je res potrebno iti na kontrolo, s tem mislim na rentgen itd., ali lahko pocakam da mi oteklina dovolj splasne da lahko oblecem cevlje in nastavim delo? Jasno mi je da je zdravniska kontrola najboljsa preventiva, ali v mojem primeru: nimam bolecine, lahko stopim na nogo, seveda cutim da se ni zdrava.
Iskreno vas pozdravljam
Korab
Pozdravljen Korab. Vaš recept s čebulo, soljo, oljem in….mesom mi je bil do sedaj poznan le iz priprave golaža in so nam ga kot terapijo v surovi obliki na faksu pozabili omeniti. Žal pa le to, da je pomagalo ne izključuje možnosti, da je kaj počilo. Hodite s hojico, kar pomeni, da težave so. Tudi to, da sicer vse premikate normalno, sicer zmanjšuje možnost polomnjenih kosti, izključuje pa je žal ne, tako da pojdite k zdravniku.
Lep pozdrav