Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk boleče bradavice

boleče bradavice

Stara sem 46 let, v zadnjem letu sem imela 4 mestruacije, pa ne zapovrstjo, tako da domnevam, da prihaja mena.
Me pa že en teden precej bolijo bradavice in to obe, pa rahlo sta zatečeni. Že prej so me vedno pred menstruacijo bolele dojke z bradavicami vred, ampak sedaj me bolijo samo bradavice in to tako, kot da bi dojila. Sem tudi malce nervozna, zaradi vsega, kar se mi je v preteklosti dogajalo in cca 4 mesece jemljem cipralex.
Kaj naj storim?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Po vašem opisu sodeč so opisane bolečine posledica izgube menstrualnega ciklusa. Seveda si dojki redno sama pregledujte.
Če se bodo težave še stopnjevale, se lahko pogovorite s svojim izbranim ginekologom.
Simptome mene se da v veliki večini uspešno blažiti z naravnimi dodatki, katere lahko kupite tudi pri nas v specializiranih trgovinah (dokaj uspešno je svetlinovo olje). Tudi homeopatski pripravki so velikokrat uspešni.
Pomembno je, da pazite na prehrano. Uživajte nenasičene maščobne kisline, ki so pomembne pri hormonskem ravnovesju. Te so v plavi ribi, oreških (lešniki, mandeljni, brazilski in indijski oreški), olivnem in bučnem olju. Iz prehrane izločite nasičene maščobe (rdeče meso, trde maščobe, vsa olja, katera niso hladno stiskana). Jejte več surove hrane, sadja in zelenjave, stročnice, kot so fižol, čičerika, soja, leča. Vključite alge v prehrano (klamatska alga ali AFA alga, spirulina…).Zmanjšajte uporabo bele moke, belega sladkorja, kave in alkohola.
Pomembno je tudi vsakodnevno gibanje, ki dokazano znižuje nivo hormona estrogena ter blaži posledice stresa.
Če imate možnost, vam priporočam tudi refleksno-consko masažo stopal, s katero se da uspešno blažiti vse omenjene simptome. Seveda je potrebno za to več masaž v določenem zaporedju (več o tem si lahko preberete na: ).
Naštela sem vam kar nekaj možnosti. Kaj od naštetega vam bo pomagalo pri trenutnem počutju, boste morala ugotoviti sama. Splača se potruditi, ker taka oblika samopomoči nima stranskih učinkov, le nasprotno izboljšuje splošno zdravje in počutje.
Seveda prihajate v obdobje, ko je potrebno poskrbeti tudi za preventivo pred rakom dojke. Prvi preventivni mamografski pregled se priporoča v obdobju od 50. do 70. leta starosti, oziroma že predčasno, v primeru težav ali rizičnosti v družini.
S preventivnimi pregledi lahko pričnete seveda že sedaj. Priporočam vam metodo BreastScan, ki nima omejitev glede let. Metoda je visoko natančna in popolnoma neinvazivna. Več o njej si lahko preberete na ali na našem forumu pod starejšimi vprašanji.

Upam, da sem vam bo trenutno počutje kmalu izboljšalo in da sem vam z odgovori vsaj malo pomagala.

Z upanjem na najboljše vas pozdravljam,

Pozdravljeni,

imam par vpašanj v zvezi z bolečimi bradavičkami.
Stara sem 25let in v zadnejm tednu me nenormalno bolijo bradavičke, npr. če imam samo spodnjo majčko, kot da bi se mi drgnilo ob blago. Bradavičke so rdeče, napete, otekle in že, ko hodim me bolijo. Ker se bavim s športom je to zelo nadležno, čeprav imam močne športne modrce (košarica C). To se še mi ni zgodilo, me pa občasno bradavičke srbijo ampak to mine po nekaj dneh. Menstruacijo pa sem zaključila pred parimi dnevi. Dojke si dokaj redno pregledujem in nisem zaznala kakih večjih bulic. Ta bolečina je neprijetna in nadležna še posebej če sem aktivna. Zardi česa je prišlo do tega? Kaj lahko storim?

Najlepše hvala z odgovor.
Lep pozdrav!

nova
Uredništvo priporoča

Iz opisanega sodeč ne gre za nič hujšega.
Največkrat je vzrok takim težavam sprememba hormonskega ravnovesja. Niste
napisala, če imate reden menstrualni ciklus in če imate kakršnekoli težave v
predmenstrualnem obdobju ali v času menstruacije(mislim na PMS:pred
menstrualni sindrom).
Opazujte se še naprej. Redno se samopregledujte in pazite na izcedek iz
dojk. V primeru, da bi se težave še nadaljevale oziroma stopnjevale se
najprej posvetujte z izbranim ginekologom.

Upam, da sem vam vsaj malo pomagala. V tem upanju vas pozdravljam,

jaz imam tudi par vprašanj!
mene tudi bolijo bradavice na dojkih in nimam redne menstruacije,saj sem stara šele 15 let. Mogoče veste kaj bi blo narobe? Ali je to neredna menstruacija?

Najverjetneje bo res, da je kriva neredna menstruacija. Ste v obdobju odraščanja in v tem obdobju se to kar pogosto dogaja. e je bolečina prisotna obojestransko, se ni za bati, da bi bil vzrok, kakšna huda oblika bolezni. Posvetujte se z mami in po potrebi še z vašim zdravnikom.

Zivjo, mene tudi zelo bolijo bradavice par dni ze, imam redno M, vcasih me pred ciklusom bolijo cele dojke sedaj pa samo bradavice, na vsake toliko casa mi nekaj belega zraste in odpade cisto majhno je…na obeh dojkah, ta mesec ko bi morala vzeti tabletke sem zamudila 2 dni ali ima to veze s tem??? v naprej se zahvaljujem…

Najverjetneje gre za hormonsko neravnovesje. e ste se odloila za jemanje tabletk, jih jemljite redno (lahko, da je to vzrok na novo nastalih bolein). Tisto belo, bodo najverjetneje zamaene lojnice. Redno se samopregledujte, v primeru tipnih sprememb ali izcedka ali huje izraenih bolein, se posvetujte e z ginekologom.

Pozdravljeni,
že nekaj dni se soočam z bolečo bradavico, bolečina ni stalna in se pojavlja v intervalih, kot zbadaje. Opažam pa tudi, da se v določenem trenutku (za sekundo) kolobar okoli bradavice skrči (naguba) in potem spet vrne v normalno stanje. Ta situacija je res neprijetna in pojma nimam kaj bi to lahko bilo.
hvala za odgovor

Niste napisala koliko ste stara in ali imate še menstruacijo ter ali je redna? Poskusite najprej z nežno masažo dojke, lahko tudi pod tušem. Redno se tudi samopregledujte. Če se bolečina ne bo polegla do naslednje menstruacije (če jo imate?) ali če bi se še okrepila, se odpravite na pregled k zdravniku. Ta vas bo dodatno pretipal in po potrebi usmeril tudi do specialista na potrebno dodatno diagnostiko.

Živjo ..stara sem 17 let, mene bolijo bradavice ze ene 2 dni, mesntruacije se nimam, ker se 29, maja nehala jemati kontracepciske tabletkee in predem se jemala tabletke nism imela redne menstruacije.. bradavice me boli samo če se jih dotaknem . ali mogoče veste kaj bi bilo narobe ?

Najverjetneje gre za hormonsko neravnovesje, kot posledica jemanja kontracepcijskih tabletk. Telo rabi nekaj časa, da se hormonsko ravnovesje uredi. V tem obdobju se lahko pojavljajo določeni simptomi, npr. občutljivost dojk, bradavic, neredna menstruacija, napinjenost, slabo počutje, nervoza, rahlo krči, glavoboli,….Lahko si pomagate s katerim od naravnih izdelkov za lajšanje menstrualnega ciklusa (Dveletni svetlin,Easy PMS,laneno, konopljino, arganovo olje). V primeru, da se stanje v naslednjih mesecih ne uredi, se pogovorite z ginekologom.

Zdravo, jaz imam tudi par vprašanj. Namreč imam bolečine v bradavicah. Menstruacijo sem imela par dni nazaj ampak bolečina še me ni minila. Stara sem pa 15 let. Pred kratkim sem zaužila tablete Norlevo. Ali je lahko kaj povezano s tem? Namreč so me vedno bolele pred menstruacijo, zdaj ko pa je nimam več pa me še vedno. Najlepša hvala za odgovor!

Da, najverjetneje bodo opisane bolečine posledica zaužite tabletke.

Živjo! Tudi jaz imam boleče bradavičke, včasih zjutraj, včasih zvečer, včasih pa tudi čez dan,
torej neredno, menstruacijo pa dobivam približno
na vsake 2 meseca. Boleti me je začelo šele pred nekaj dnevi in odtlej še ni nehalo. Kaj bi lahko bilo narobe?

Bolečine bodo najverjetneje posledica neredne menstruacije. Predvidem, da ste rojena leta 1995. V tej starosti, lahko prihaja do nerednega ciklusa, ki je največkrat posledica uravnavanja telesa. Na pravilen ciklus ima velik vpliv tudi prehrana. Mislim predvsem na enolično prehrano, polno ogljikovih hidratov in sladkorjev (hitra prehrana ter industrijsko pripravljena hrana), pomanjkanje zelenjave, sadja ter vlaknin, hitro-pretirano hujšanje, pomanjkanje zdravih-nenasičenih maščob (hladno stiskana olja npr. laneno, svetlinovo, konopljino, arganovo, olivno, bučno, razni oreski, plava riba) pretiran vnos alkohola, droge, večji čustveni pretresi, stres ter tudi uporaba nekaterih zdravil.
Ob spremljanju menstrualnega ciklusa, se lahko veliko naučimo tudi o dogajanju v telesu. Te izkušnje seveda pridobimo z leti, kar pa ima posledično tudi velik vpliv na naše zdravje.

Pozdravljeni!

Meni pa so se boleče bradavice pojavile pred 2 dnevoma. Leto in pol sem jemala kontracepcijske tabletke, prejšnji mesec pa sem jih prenehala jemati. Menstruacijo bi morala dobiti pred 2 dnevoma, pa je še nisem (sem brala po internetu da je to čisto običajno). Skratka, bolečino sem opazila med tuširanjem, pa me je zaskrbelo kaj je narobe. Je to povezano le s prenehanjem jemanja KT in menstruacije?

Že vnaprej hvala za odgovor!

Zelo velika verjetnost je, da so opisane težave povezane s prenehanjem jemanja kontracepcijskih tabletk in se bodo v nekaj mesecih umirile.

Pozdravljeni.

Stara sem 20 let in sem 3 leta jemala KT. Sedaj sem prenehala z jemanjem ene 20 dni od tega, menstruacijo sem že imela 2 tedna od tega in sedaj me že 2 dni zelo bolijo prsne bradavice. Tako močno ob dotiku kakor če imam spodnjo majco brez nederčka. Več x so me že bolele prsi, ali bradavice ampak zmeraj pred ali med menstruacijo vendar nikoli tako močno.

Mi lahko svetujete, kaj bi to lahko bilo??

Lp

Bolečine, ki jih trenutno čutite, so najverjetneje povezane s prenehanjem jemanja kontracepcijskih tablet in posledično nastalim hormonskim neravnovesjem. V naslednjih mesecih, bi praviloma težave morale popustiti.

New Report

Close