Boleče bezgavke pod pazduho
Pozdravljeni,
včeraj zjutraj sem se zbodila z bolečimi podpazduhami. Bolečina ni močna, je pa moteča, saj je stalno prisotna, predvsem na desni strani (na levi brez otipa bolečine ne občutim). Pod obema padzuhama sem na istem mestu zatipala dve bulici, ki sta rahlo podolgovati in veliki približno 1×0.5 cm. Pred petimi dnevi me je bolelo mišičevje po večini telesa, najbolj pa v zgornjem delu telesa, tudi roke. Vse skupaj sem pripisala utrujenosti in nekakovostnemu spancu, saj sem v 30. tednu druge nosečnost, obenem pa je močno prehlajena še prva hči, zaradi katere sem bolj malo spala. Med vikendom sem se naspala in bolečine so minile, pojavile so se pa zatečene bezgavke. Drugje jih ne otipam, sama prehlajena nisem. Skrbi me to, ker v sem bila v 24. tednu negativna na toksoplazmozo, da bi morda jo vmes pa le nekje staknila in imam sedaj prve znake sveže okužbe, saj glede na opis ustrezajo. Naj počakam na gonekološki pregled, ki bo v neslednjem tednu ali naj se zglasim prej?
Lep pozdrav!
Nuša, zaradi tega, ker vas zadeva skrbi, le povprašajte svojega zdravnika. Verjetno ni nič takega, ampak vseeno … želim vam, da vas čim prej pomirijo.
Pozdravljeni!
Pred tremi tedni sem zatipala bulico pod desno pazduho. Se isti dan sem sla do ginekologinje in naslednji dan do osebnega zdravnika. Oba sta rekla da gre za povecano bezgavko. Pri osebnem zdravniku sem tudi dala kri in vodo. Izvidi za krit,vodo in TSH so prisli normalni. Pred dnevi sem bila na ultrazvoku dojk,sla sem samoplacnisko,da cimprej pridem do dna kaj se dogaja. Poleg tega trpim za anksioznostjo in sem imela konstantne napade,ker me je bilo strah da mam raka dojke ali pa limfom.
Zdravnica mi je naredila UZ dojk,pazduh in scitnice. Zakljucila je da to ni povecana bezgavka,ampak cista tik pod kozo,velika 9mmx4mm,premakljiva,gladka,elasticna. Obe dojki sta popolnoma normalni,scitnica tudi. Cez 3 mesece moram na kontrolo.
To me je pomirilo malo,ampak mene se vedno grozno skrbi. Pozorna sem na vsak znak in ce me malo kje kaj zaboli ali pa npr.vceraj zvecer ko sem cutila vrocino v glavo (sem si zmerila TT in je bla 36℃), takoj postanem panicna. Ze par dni opazam,da mam cmok v grlu pa ne vem,ce ke to zarad ciste ali zaradi cesa drugega. Vglavnem cist sem iz sebe. Prosim za odgovor. Aja pa stara sem 25 let.
Glede na vse preglede, ki ste jih opravili, ste lahko pomirjeni. Verjamem pa, da vas globoko v sebi skrbi, ker bulica še obstaja. Lažje vam bo po prvem pregledu, ko boste videli, da je še vedno vse bp in da bulica ne raste ali se celo manjša. V kolikor pa v vmesnem času opazite, da se bulica hitro veča, pa seveda ponovno do zdravnika.
Vse dobro in veliko poguma želim!