Najdi forum

Boleča zunanja stegnenska mišica

Pozdravljeni,

pred 3 meseci sem si pri sunkovitem gibu lažje poškodovala mišico ali vez, ki dviga nogo navzgor (priteg kolena k prsim). Dokler bolečine niso izginile, sem počivala, pri hoji po stopnicah (vsak dan, živim v višjem nadstropju bloka brez dvigala) pa sem si pomagala tako, da sem nogo dvigovala postrani navzven.

Posledično me je, verjetno zaradi ‘pretirane uporabe’ začela boleti cela zunanja stran stegna, če pogledam anatomijo telesa bi to verjetno bila mišica vastus lateralis. Ta bolečina zdaj vztraja že 2 meseca, kak dan je bolje, kak dan slabše.

Ortoped je pred cca 3 tedni opravil pregled in ultrazvok, ugotovil je le, da je kolk gladek, normalno gibljiv in da na uz ni videti nič narobe. Svetoval je počitek – kar pa očitno ne pomaga.

Poskusila sem z blagim raztezanjem, protivnetnimi tabletami, mazilom za vezi in sklepe … nič. Ponoči ne morem spati na boku, ker me pritisk na kolk/mišico boli in je zjutraj še slabše. Občasno se mi zgodi, da tudi pri hoji po stopnicah ne občutim nobenih bolečin, naslednji dan me pa spet zelo boli.

Kam naj se sploh še obrnem oziroma kaj bi lahko še pomagalo? Tri mesece se že nisem nič gibala in res že pogrešam vsaj kak sprehod na bližnji hrib …

Za vsak nasvet bom zelo hvaležna!

Pozdravljeni,

po vsej verjetnosti je pri omenjenem sunkovitem gibu prišlo do sprememb, ki povzročajo omenjene težave. Žal zgolj iz opisa simptomov ne morem natančno svetovati glede zdravljenja. Priporočam, da opravite RTG slikanje ledvenega dela hrbtenice, s slikami pa se naročite na pregled v eno od naših ordinacij.

V kolikor se odločite za zdravljenje v eni od naših ordinacij, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close