Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Boleča zatrdlina v dojki

Boleča zatrdlina v dojki

Pozdravljeni,

stara sem 22 let in imam že od vedno težave z močnimi bolečinami v dojkah nekaj dni pred začetkom menstruacije. Pred 2 mesecema se je ta bolečina pojavila že kar precej časa pred menstruacijo, poleg tega pa je bila tudi zelo drugačna, močnejša in ostrejša. Bolečine so bile hujše v desni dojki, ki je bila tudi zelo občutljiva na dotik. Po začetku menstruacije so se zadeve v par dneh pomirile, dojke niso več bolele in so bile na otip približno normalne. Pri naslednji menstruaciji se je vse ponovilo, vendar so bile bolečine malenkost bolj mile.

Spet se približuje tisti čas meseca in desna dojka je že nekaj dni boleča, obe pa sta na otip vozličasti. Občasno me špika in boli tudi pod desno pazduho. V desni dojki lahko zatipam večjo, bolečo zatrdlino, ki me zelo skrbi.

Kaj bi lahko povzročalo zatrdlino in bolečine? Na pregledu še nisem bila, saj imam velike težave z anksioznostjo in sramežljivostjo, še posebej kar se tiče zdravnikov in bolnišnic…

Pozdravljena,

se opravičujem za poznejši odgovor. Verjetno ste v tem času že dobila menstruacijo, kar sklepam glede na vaše pisanje. Če je zatrdlina po zaključeni menstruaciji izginila ali se je zmanjšala in je na dotik prsta občutljiva, ste lahko brez skrbi.
Bolečine v dojkah pred menstruacijo se lahko pojavljajo zaradi različnih razlogov. Velikokrat je vzrok v hormonalnem neravnovesju, v daljšem stresnem obdobju in preobremenjenosti.
Tovrstne bolečine odlično umirja hladno stiskano olje dvoletnega svetlina, katerega dobite v obliki kapsul skoraj v vsaki lekarni in ga uživajte vsaj 3 mesece.
Izogibajte se tudi pitju kave (če ne morete brez nje, to naredite vsaj v obdobju pred menstruacijo, ali popijte samo eno zjutraj).
Poskrbite za redno gibanje in sprostitev. Pomembna je tudi prehrana, naj ne temelji na “praznih” ogljikovih hidratih, sladkorjih in trans maščobah, pazite tudi na pretiran vnos soli. To bi lahko pomagalo ublažiti simptome PMS-a. Pomaga lahko tudi dodajanje vitamina B6 in E, ki prav tako pomagata blažiti tovrstne težave.

Lepo pozdravljeni, prosim za nasvet.

Pred 3tedni sem prenehala z dojenjem. Prvi teden ok nekaj dni sem si še izčrpavala potem postopoma prenehala. 14 dni vse ok.. brez česarkoli… v četrtek sem šla po drugo dozo cepiva pfeizer in že zvečer me je začela boleti leva dojka… vsak dan se je bolečina stopnjevala pojavile so se bulice otekla bradavica ugreznjena. Bolečina je resnično huda boli že sam rahel obid roke. Zmedena sem je to lahko še vedno posledica prenehanja dojenja? Slišala sem tudi od zdravnice da bi lahko bilo to po cepljenju reakcija… kaj vi menite?  Vsekakor bi bilo smiselno obiskati zdravnika?  Hvala in lp

nova
Uredništvo priporoča

Pozdravljeni,

Padla sem z stopnic 7.9.2023 i sem na bolniski bila 2 meseca zdaj pa sem opazila na desni dojki bulo in sem sla v urgenco rekli so naj se obrnem na zdravnika sem pa ze imela mastno tkivo enkrat in oprerirala pa me zanima a je mozno da je rak ali ne

Pozdravljeni,

v vsakem primeru je smiselno, da se obrnete na ginekologa, ki vas bo lahko pretipal in lažje ocenil za kakšno bulo gre. Ali gre za rak ali ne, je tako preko interneta res nemogoče povedati. Upam, da to razumete.

Če ste doživela padec in močan udarec na eno dojko ali kar na obe, vam v vsakem primeru, tudi če te bule ne bi opazila, svetujem preventivni pregled in posvet v Centru za bolezni dojk. Prav tako vam je lahko v pomoč metoda BreastScan, kot dopolnilna diagnostika.

Pozdravljeni,

 

stara sem 38 let, imam dva otroka(7 in 9let). Že več kot leto dni me boli leva dojka. V njej čutim tudi bulico, ki je na pritisk še bolj boleča. Imam redne menstruacije. Bolečina ni odvisna od menstrualnega cikla. Bolečina je včasih zelo zelo naporna. Včasih me boli bolj, včasih manj. Boleti me zna vse do rame in naprej v roko. To se mi dogaja samo pri levi dojki. Vmes sem nehala nositi nedrček s kostjo. Morda je male boljše, vendar še vseeno čutim to neko bolečino tudi na predelu prsnega obsega pod levo dojko. Tam kje se koža in nedrček stikata. Ko dam nedrček dol, je čutiti olajšanje, vendar še boli. Bila sem že na UZ, mamografiji. Enkrat so odkrili 3cm tkivo, ki ga naslednjič naj več ne bi bilo. So rekli, da sem ok. Ampak nisem ok. Mi zelo greni življenje. In skrb, strah ter bolečina. Kaj bi lahko bilo? Kako bi si lahko pomagala? Kakšna masaža? Terapija? Prosim za pomoč.

 

Lep pozdrav

Lepo pozdravljeni,

tovrstna bolečina je lahko res neprijetno boleča. Lahko bi si pomagala z redno samomasažo dojk, poleg tega si lahko naredite še oblogo iz ricinusovim oljem, preko položite plastično folijo ter pustite preko noči ali preko dneva, če vam služba to omogoča. Prav tako uspešno lajša bolečino smrekovo mazilo, s katerim si tudi lahko naredite oblogo preko noči ali dneva. Seveda je potrebno oblogo ponavljati več dni zapored.

New Report

Close