Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma boleča zapestja

boleča zapestja

Pozdravljeni

Stara sem 42 let. Pred pol leta me je začelo boleti desno zapestje. Bolečine so bile zelo hude in so me zbujale iz spanja. Bolečine čutim ob premiku roke ali na pristisk. Locirane so na notranji strani zapestja. Pred mesecem sem začutila enake bolečine v levem zapestju. Zapestij ne morem premikati. Ničesar ne morem nositi v rokah.
Sem športnica. Moj vsakdan je vseboval različne telovadne elemente, kot so premeti, stoja na rokah, skleci….. Tega ne morem več početi.
Splošni udravnik mi je predpisal ketonal forte.
Zanima me, ali se moram zaradi zapestij odpovedati dozdajšnjemu načinu življenja ali obstaja neka druga rešitev.
Hvala za odgovor

revma,pojdi čimprej k zdravniku.jaz se celo leto nisem mogla niti premikat, otroka sem dvigovala ko žakl krompirja, ker me prsti niso ubogali….

POzdravljena,
mene so po drugem porodu tako bolela zapestja, da se ponoči nisem mogla pokriti z odejo, kaj šele dvigniti in obleči otroka. Šla sem k revmatologu, moja diagnoza je revmatoidni artritis, stara sem 35 let.

Svetujem ti, da obiščeš revmatologa čimprej, da ti bo lahko predpisal zdravljenje.
če te zanima še kaj vprašaj….
LP, M.

Pozdravljeni,

Pri moji mami se je tudi začelo z zapestji, sedaj jo bolijo že roke. Os. zdravnik jo je napotil k revmatologu v bolnico Petra Deržaja. Povedal ji je da je čakalna doba 9-12 mesecev. Sem se kar zgrozila.
Ali mogoče katera ve, kje bi lahko prišli prej na vrsto. Razmišljamo tudi o samoplačniškem pregledu.

Lp,
A

hvala za odgovore. Vendar me splošni zdravnik ne pošlje na nadaljne preglede in pravi, naj se potrudim in bolečine prenesem.

zdravje je najpomembnejše menjajte zdravnika!!!!!!!!!!!!!
lp

Zdravnik ti mora dati napotnico. Ali ga zamenjaj ali pa mu reci, da se boš obrnila na varuha bolnikovih pravic. Boš videla, takoj boš dobila napotnico.

LP

Zmaga je nagrada za tistega, ki vztraja toliko časa, da premaga bolečino...

So se mi kar lasje dvignili pokonc, ko sem to prebrala…da ti tako zdravnik reče…groza.
Sama sem bila športnica in ko sem imela 15 let, sem jim govorila, da nekaj ni v redu z menoj, a so napisali na izvid, da kao nočem hoditi in da so izvidi ok…čez 2 leti sem pa operirala hrtenico….sedaj sem falsa še revmatično obolenje….ubili so me v pojem, tako da sem še samas verjela, da mi ni nič in trpela bolečine…
Sploh pri revmi je važno da je pravočasno odkrijejo….in s tem prilagodijo terapijo…bodo punce povedale, a nikar se ne vdaj in menjaj zdravnika, ker gre se za TVOJE, zdravje, njemu ni treba živeti s tem….Zamisli si, da se ti kaj hujšega zgodi, kaj boš potem? Potem bo zdtravnim rekel, da kaj si čakala tako dolgo in krivico bodo zvalili na tebe, da si predolgo čakala s tem….poznam to.
Pa srečno….upam da te bo nehalo boleti.
lp

Mene je moj zdravnik pacal skoraj 2 leti (njegov nasvet za moje neznosne bolečine v zapestjih in prstih: ne pomivajte v mrzli vodi), potem pa sem po drugi poti preko vez prišla k revmatologu in sem takoj pristala v bolnišnici na revmi.
Ne se pustiti!!!

Joj sem brala, kaj se ga gredo zdravniki…..resnično mejajte zdravnika….ma da mi reče ne umivaj v mrzli vodi….ja groza…

Jaz imam večino znakov revmatološkega obolenja a v krvi ne kaže tega….gledali so mi HLA27….pa še nekaj in čakam za revmatologa, tako da ne vem kaj mi je….Imam bolečine in se samas sebi zdim butasta, ker me boli….Pa se sprašujem, če sem bolana v glavo, a vem da nisem, ker mi noge in prsti otečejo kar fajn….da o bolečinah ne govorim – pri meni se je začelo s petami, potem kolena, roke, prsti, komolci, zapestja, kolki, trtica….Sploh ne vem več kaj narediti…

New Report

Close