Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Boleca tvorba na hrbtu

Boleca tvorba na hrbtu

Pozdravljeni,
ze cca pol leta cutim na hrbtu desno ob lopatici moteco tvorbo, ki me tisci. Zadnje 3 tedne me je to zacelo boleti, tudi pekoca bolicina. Bolecine so se razsirile na desno ramo in roko in tudi na celotno levo stran, sklepi kolena.
Ce pogledam v ogledalu, ko napnem hrbet se vidi elipsasta bula, ki na pritisk ni boleca in sploh ne vem ali gre za isto zadevo.

Ze cca 1,5 leto nisem v dobri psihicni kondiciji (anksioznost, depra) ampak nic hujsega.
Doktorica je naredila zakljucek, da je bula lipom in da imam fibromialgijo.

Mene pa vseeno skrbi boleca bula, ki dobesedno tisci. Naj se omenim, da sem kadilka, stara 36 let. V druzini smo imeli veliko rakavih bolnikov.

Kaj menite glede te bule? Bi lahko to bila kaksna hujsa bolezen?

Hvala za odgovor, lp

Pozdravljeni, ne želim ugibati brez pregleda, a po opisu in lokaciji bi lahko bil lipom. Ta lahko tudi boli. Če moti, ga je možno operativno odstraniti. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Kako se loci aterom, lipom in gangliom?
Kot sem vam ze napisala imam trdo bunko pri ocesu, sedaj ke ze vidna na boljsi pogled. Zdravnik se ne more opredeliti kaj to je in pravi, da nevarno ze ne izgleda. Razumem ga, da vsake bunke ne more poslati naprej na pregled , mene pa vseeno skrbi. Vecja ko bo, vecja bo brazgotina na obrazu. Ali lahko sama izgine?

Vsak ima svoje lokacije in znacilnosti na pogled in otip. Niso zgolj te tri mźnosti pri teh izboklinah, a če sprašujete prav za te tri, se jih pogosto že s pregledom loči med seboj.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spostovani,
danes mi je splosni zdravnik pod vratom na hrbtu dejal, da sumi, da imam lipom. Poslal me je na ultrazvok in kasneje se bo odlocil kako dalje. Zanima me, ce bo prislo do kirurske odstranitve ali bo kirurg rano zašil ali je pri tem posegu enako kot pri odstranitvi lojnice, ko mi niso zašili ampak so mi v rano natlačili gazo. Res si ne bi želela ponoviti tega z gazo, ker sem pri odstranjevanju videla vse zvezde.
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni, pri spremembah, ki niso vnete, gnojne, se rano zašije in tudi boli bistveno manj (in lipom sodi mednje) Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spostovani, najlepsa hvala za odgovor. Ste me zelo pomirili.
Lep pozdrav

New Report

Close