Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Boleča točka v lopaticah

Boleča točka v lopaticah

Lepo pozdravljeni,

imam samo eno vprašanje, da ne naštevam vseh svojih težav s hrbtom, vratom itd…

Točno na določenem mestu v obeh lopaticah čutim zelo veliko bolečino že dolgo časa. Sam dam sicer lahko roko tja in se točno dotaknem tega bolečega mesta in me precej boli in se nahaja nekje približno na sredini lopatice. Tam v bistvu začutim neko tako kot da bi imel malo bulico, neki mali krogec in ko se ga dotaknem neznosno zaboli, da ne govorim koliko boli, ko malo bolj pritisnem nanj vendar mi to včasih kako naj rečem kar malo zapaše, ko ga začnem masirati. Čisto vedno pa, ko imam tako hudo bolečino v lopatici in ko dvignem desno roko mi rama precej poči vendar takrat začutim neko kratkotrajno olajšanje ali kako naj temu rečem.

Tako bulico pa začutim velikokrat tudi v vratni mišici trapez in mi tudi tam precej nagaja in me precej boli.

Največji problem pa je, ko me to tako boli, da niti ne vem kaj mi sploh pomaga, da me neha boleti. Včasih bolečina drži 3 dni, včasih 1 teden, včasih en mesec…

V bistvu čisto vedno, ko pritisnem na to točko me boli, razlika je samo v tem, da so dostikrat bolečine neugodne in precej boli, kak drugi danj pa znosne…

In ja…to imam v obeh lopaticah, zelo redno pa me boli v obeh dveh naenkrat ampak ponavadi samo v eni…kot, da bi se ta bolečina včasih premikala…

Mi morda znate vsaj približno povedati kaj bi to lahko bilo? Dosti športam in ko mi se to naredi takrat sem “out”…ne vem pa ali je vozel ali pa poškodba tkiva ali kaj podobnega…

Najlepša hvala

S.

Pozdravljeni!

Najverjetneje gre za trigger točke, ki so se razvile v nekaterih vaših mišicah – na lopatici je m. infraspinatus…

Pomagala vam bo trigger point masaža 🙂

New Report

Close