boleča stopala in gležnji
pozdravljeni!
Stara sem 35 ,mamica treh otrok,8l,2l,1l,Med tretjo nosečnostjo sem dobila intezivne varice,ena huda celo med porodom,prejemala sem injekcije,trenutno pa imam hude težave z stopali in gležnji…….stopala mi gorijo,gležnje pa imam nonstop zaotekle.Dogaja se ,da večkrat sploh ne smem stopit na gleženj,že če sedim 5 minut pri mizi ,ko vstanem imam noge kot 2 toni,ko pa naredim par korakov je pa boljše.Najhuje pa je ponoči ko moram vstajati,noge grem hladit,jemljem tudi analgetike,noge masiram,čez dan pa si jih povijam,Zanima me kaj še lahko storim,ker grem jeseni v službo in imam pri delu zelo veliko hoje,Hvala za nasvet
Spoštovani! Seveda bomo vsi najprej krivili vaše žile!
Nočne pekoče parestezije (noge “gorijo”) pa morda vendarle govorijo, da tudi vaša hrbtenička ni najbolj zadovoljna z vami. Podstopite se torej k vačšemu zdravniku in posvetujta se tudi o tej možnosti (najverjetneje je kar kombinacija obeh!). Verjetno vas bo napotil na RTG hrbtenice in na FTH ( možna kombinacija: vaje v bazenu, obsevanje z magneton, raztegovanje hrbtenice z koleni in kolki v skrčenem položaju (razbremenilni položaj za hrbtenico), naučili vas bodo vaj za mišični steznik hrbtenice in vaj za zmanjšanje medenične inklinacije ( to je položaj “rit nazaj”, ki ni tako redek kot prilagoditev hrbtenice pogostejšim noečnostim-teži spredaj).
Doma nadaljevanje vaj, stalna korekcija drže hrbtno plavanje, Kneipanje nog, vaje za mišično črpalko nog, uporaba nogavic,..Hoja sama je veliko boljša kot npr stanje, ras pa je , da težko kaj rečem o vaši službi, tako, da ta del ni preveč uporaben ( npr. večkrat dnevno nogi v povišan položaj- šef bo najbrž čudno gledal???
Lep pozdrav
Spoštovani !
Ne vem čisto jasno.
Osteoporoza je možna, a ne najbolj verjetna. Lahko si izmerite kostno gostoto a tudi, če bo dokazana še ni gotovo, da so težava zaradi nje. Poizkusite z ,najprej mehkimi, nato trdimi vložki, ki podpirajo, zlasti vzdolžne stopalne loke. Če to pomaga, se naučite še vaj za moč mišic samih stopal, kneipajte slopali in goleni, raje kolesarite kot pešačite na dolge proge.Masaže so vedno ugodne.
Lep pozdrav