Najdi forum

Sem trener fitnesa in k meni je prišla gospa, ki jo že nekaj let muči bolečina v stopalih. Bolečina se pojavi samo v mirovanju, ko se stopala ogrejejo pa le ta izgine. Bolečina je zelo neprijetna. Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok temu in ali obstaja kakšna alternativa (raztezanje, vaje za moč skočnega sklepa ipd). V zadnjem času sva naredila ogromno za moč nog, pred tem ni mogla niti po stopnicah, sedaj se počuti že kot baletka, toda bolečina v stopalu ne pojenja. Poskusil sem že mnogo, vendar tega mi res ni uspelo odpraviti, zato vprašam vas. Je mogoče kriva obutev, morda hrbtenica??? Kaj mi svetujete. O problemu je govorila tudi s svojo zdravnico a ji ta ni znala pomagati. Vsakega vašega odgovora bom zelo vesel. Hvala…

Spoštovani,

razlogi za bolečino v stopalu so lahko različni in številni. Za konkreten odgovor, kako pomagati, je potrebno najprej ugotoviti vzrok. Le tega brez pregleda in izvedbe ustreznih slikanj ni mogoče ugotoviti.

Priporočam obisk kirurške, ortopedske ali fiziatrične ambulante, z namenom, da se ugotovi vzrok težav.

Na pregled lahko pride tudi v mojo ambulanto (Ce, Lj, Mb ali Ng). V tem primeru priporočam predhodno opraviti rentgenske posnetke obeh stopal v AP in stranski projekciji.

Lp, Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close