Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca boleča roka

boleča roka

Spoštovana,

prosim za nasvet. Že leto dni imam bolečine v zg.delu (v mišicah pod ramo)leve roke. Bila sem pri osebnem zdravniku, ki me je najprej napotil na odvzem krvi, da se ugotovi, ali je to revma. Izvidi so bili negativni. Nadalje sem odšla na rentgen, kjer se je pokazalo, da je roka normalno razvita in ni vidnih nobenih odstopanj. Po teh izvidih mi je zdravnik predpisal ketonal tablete, ki pa jih, moram priznati ne jemljem, ker sem slišala, da imajo te tablete več slabih stranskih učinkov.
Naj še povem, da se mi je med tem časom (poleti) pojavila v levi dojki cista, ki so mi jo punktirali, izvidi so bili pa tudi v redu.
Ne vem več kaj mi je storiti. K zdravniku ne grem, ker pravi, da je vse vredu in bi izpadlo kot da si bolečino izmišljujem.

Za vsak odgovor Vam bom hvaležna.

Lep pozdrav in prijeten dan želim.

Spoštovana gospa Alena!

Največkrat so bolečine, ki jih opisujete, povezane z delom, ki ga človek opravlja. Gre za stalne, ponavljajoče se gibe in ponavljajočo obremenitev sklepa, mišic in tetiv. Težave se pogosto pojavljajo pri natakarjih, cvetličarjih, voznikih in še številnih poklicih.
Težave lahko preprečimo, če pred nastankom bolečin prekinjamo delo in prisilen položaj telesa in se raztegamo ter izvajamo vaje za razbremenitev.
Pri vas so bolečine dolgotrajnejše, zato vam svetujem, da se naročite na ultrazvočno preiskavo ramenskega sklepa. Ultrazvok namreč prikaže stanje mehkih tkiv (na primer mišic, tetiv), medtem ko rentgensko slikanje predvsem kaže na stanje kosti. Ultrazvočna preiskava sklepov je samoplačniška. Izvajajo jo v vseh večjih centrih za ultrazvok. Po opravljeni preiskavi se bo dalo bolje oceniti, ali potrebujete še naprej zdravila, ali bi bila morda bolj primerna fizioterapija.

Lepo vas pozdravljam.

Asist. mag. Danica Rotar Pavlič, dr. med.

New Report

Close