Najdi forum

BOLEČA ROKA

Spoštovani,

zanima me bolečina v roki. Roka me je začela boleti pred enim letom in pol. Medtem sem zbolela in se začela zdraviti z antidepresivi CIPRALEX. Psihične težave so se kazale predvsem v obliki fizičnih bolečin. Bolečino so povezovali z mojo boleznijo, vendar se popolnoma ne strinjam. Naj vam opišem: leva roka me boli na različnih mestih, to je zunanji del rame, notranji del nadlakti, notranja stran podlakti, komolec, zapestje, mezinec, prstanec, sredinec, pod pazduho od koder se bolečina širi v levo dojko. Začne me boleti v prsih, zadnja rebra pod dojkami, v sredini prsi.
Boli me tudi vrat, spodnji del čeljusti, grlo. Bolečina je kratkotrajna, ne hudo močna (razen v roki), pojavi se večkrat na dan neglede na čas.

Ker so te bolečine zelo podobne bolečinam srčne kapi, me grabi panika. EKG sem v tem letu opravila 2x in je v redu. Pritisk imam cca 105/65-85. Pred tednom sem obiskala fizioterapevtko, katere diagnoza je bila, da imam poškodovana vratna vretenca, predvsem 7 in dva hrbtna vretenca. Opravila sem tri terapije ultrazvoka, po novem letu pa se bom naročila še na 10 terapij.

Opravila sem tudi sedem terapij z manualno medicino (avgusta).

Prosim še za vaše mnenje. Psihičnih težav nimam več.

Hvala lepa in lepe praznike. Nada

Pozdravljena Nada!

Menim, da so vaše težave precej kompleksnejše in ne izhajajo samo iz C7 vratnega vretenca. To vratno vretence vam lahko povzroča težave se pravi bolečine, mravljinčenje… v področju določenega pasu po roki, to je od ramen po zunanjem delu nadlaktii, zgornjem delu podlakti in zgornji del kazalca, sredinca in prstanca.
Bolečine, ki izvirajo zaradi težav v vratnem delu so vedno povezane z gibanjem. Torej, če npr. hitro zasukate vrat v desno vam to sprovocira vaše težave v roki. Na ta način se lahko diferencira ali je težava v vretencih ali kje drugje.

Če je v vašem primeru fizioterapevtka ugotovila, da gre za težavo C7 vretenca, bi vam priporočila, da izvaja tridimenzionalno mobilizacijo – to je zelo prijetna, nežna oblika premikanja vretenc, s katero se doseže pravilnejšo lego vretenca, večji obseg gibljivosti in zmanjšanje bolečine. Poleg tega bi vam priporočila tudi Trigger point terapijo, kjer se s posebno terapevtsko masažo sprosti mišice vratu in cele roke, saj se v mišicah zaradi ponavljajočih bolečin pojavijo vozli, ki tudi sami po sebi povzročajo bolečine.

Vendar v vašem primeru s tem nisva zajeli ostalih vaših težav kot so bolečine v prsih, rebrih, grlu… zato menim, da bi bilo za vas bolje, da se naročite morda na akupunktno masažo po Penzlu ali pa morda na Shiatsu masažo. Obe delujeta na vzpostavljanju ravnovesja v celem telesu. Razmislite.

NAJPREJ LEPO POZDRAVLJENI! sprašujem vas v imenu moža.boli ga leva roka in sicer v bližini komolca gor in dol.sprašujem vas če je možna da je tudi ena vrsta revme.s kakšno kremo se je potrebno mazati da omiliš bolečine.hvala

Pozdravljeni!

Vzrokov za bolečine v roki je veliko: lahko so mišice, vezi, burze, utesnitev živca, sklepna ovojnica… Glede na vzrok obstajajo različne trapije, ki težavo odpravijo.

Revma se pogosto javlja z oteklim, rdečim, vročim sklepom.

Žal nobena krema pri tovrstnih težavah ne pomaga, saj ne more odpraviti vzrokov, ker tudi ne penetrira tako globoko. Mazila pomagajo takrat ko je bolečina psihosomatskega izvora. Večinoma pa mazila tudi ne povzročajo škode.

Pozdravljeni,
Pišem vam zaradi ,hudih bolečin v roki. Roka me je začela boleti prejšnji teden v sredo ( 3.6.2015). Bolečina se je pojavila pod lopatico in se nadeljuje vse do zapestja. Bolečina pa je tako močna ,da nimam moči v roki.
Zanima me, kaj bi mi olajšalo bolecino ?

V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Če težave v roki in lopatici izvirajo iz vratnega dela hrbtenice, vam bo pomagalo to, da nagnete gleavo rahlo naprej in na stran.

New Report

Close