Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Boleča rama oz. roka do komolca

Boleča rama oz. roka do komolca

Pozdravljeni. Pred 14 dnevi sem padel in se na roko ujel. Tri dni po tem so se mi začele pojavljati bolečine v rami in roki. prejšnji teden sem šel do zdravnika, po pregledu pa je ugotovil, da gre po vsej verjetnosti za nategnjeno mišico (na roki ali rami ni vidnih nobenih poškodb, nič ni zatečeno, tudi nič potemnjenega zaradi udarca … ). Dal mi je dve škatli Nalgesin 500, ki jih jem po 2 dnevno. Mažem še trikrat dnevno s hladilnim mazivom Perskindol …
Rama in roka boli v določenih pregibih in predvsem ko miruje. včeraj sem prvič nekoliko bolj razgibaval ramo (vaje, kidanje snega,…) in me rama čez dan skoraj ni bolela.
zvečer in ponoči pa hude bolečine (torej takrat ko rama miruje). Zelo oteženo spanje, tudi vstanem se zelo težko, saj tako boli. Ko je nekaj časa v ‘pogonu’ pa skoraj bolečine ni čutiti.

kaj menite, kaj mi predlagate, da bi naredil. zanima me tudi, ali bi bilo bolje, če bi namesto hlajenja uporabljal tople obhladke (termofor). ne bi rad sam nekaj preizkušal, da ne bi še poslabšal situacije.

z zdravnikom sem dogovorjen, da če po enem mesecu ne bo bolje, grem nazaj in potem ultrazvok ter MR.

hvala za odgovor in ostanite zdravi.

Pozdravljeni!

Opravičujem se vam za pozen odgovor…nekam se mi je skrilo vaše vprašanje…

Kar se tiče z mazanjem s hladnimi ali toplimi obkladki prisluhnite telesu, kaj vam ustreza in prija, saj gre samo za neobčutenje bolečine.

Dobro bi bilo, da bi že kmalu po poškodbi odšli k fizioterapevtu specialistu za ortopedsko medicino, da vas pregleda in ugotovi kaj se je zgodilo, katero tkivo je poškoodovano. Potem vam lahko tudi naredi ustrezno terapijo. Glede na to, da ste se lovili na roko, je lahko prišlo do natrganja kakšne od kit mišic rotatorne manšete ali pa mišice biceps na roki. Za natrganine kit je namreč značilno, da začnejo boleti z zamikom – torej ko se telo “ohladi”.

Hvala za odgovor. Kaj tocno pa to pomeni za zdravljenje? Operacija, se samo pozdravi (koliko casa)….

Kaksni pa so v tem primeru nacini zdravljenja. Operacija, se samo izboljsa po dolocenem casu-kako dolgo?

Če je kita, se delajo posebne vaje, ki natezno obremenijo kito in pa v kombinaciji s terapijo z ultrazvokom, ki pospeši celjenje kite. Problem je ta, da je kita slabo prekrvavljena in se počasi celi….

New Report

Close