Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma boleča rama

boleča rama

Pozdravljeni! Pred mesecem in pol me je nenadoma in brez vzroka(nisem se udarila ali kako drugače preobremenila) Začela boleti desna rama.Podnevi je bila bolečina v mejah normale,ponoči pa se je tako stopnjevala,da nisem mogla več zdržati! Ob vsakem najmanjšem premiku sem videla vse zvezde! Ko sem sedela ali stala je bilo za spoznanje boljše.Zjutraj sem obiskala zdravnico,ki pa mi ni mogla dosti pomagati,ker sem v prvih tednih nosečnosti.Tako je bolečina izzvenela tekom dneva sama od sebe.Takšne težave sem imela prvič. od takrat me tako hudo ni več bolelo,toda v sklepu imam nekakšno napetost in nelagoden občutek z minimalno bolečino.Pozabila sem omeniti,da je bila rama ob najhujših bolečinah skoraj nemogoče premikati-torej gibljivost popolnoma okrnjena. Ali mi lahko prosim pomagate z nasveti in kaj bi to bilo? Ima mogoče kdo podobne težave in kako jih lajšate? Prosim za nasvet kako naj umirim bolečine brez tablet ki v nosečnosti nikakor ne pridejo v poštev! Lep pozdrav,Karmen!

dslana2,
da ne bo izpadlo, kot da se spoznam na vse, bi te najpraj vprašala, kaj je zdravnica naredila? Je bila osebna zdravnica ali ginekologinja? Če mene vprašaš, jaz bi te poslala vsaj v laboratorij. To sigurno ne more škoditi plodu.
Če imaš bolečine še kar naprej,se posvetuj z zdravnico in ginekologom, ali smeš uporabljati protibolečinske kreme. Jaz imam doma vedno DEEP RELIEF gel. (imem boleče rame zaradi RA)
S tem se namažeš, malo zmasiraš, občutek hladu in olajšanje. Žal se je do pred kratkim dobil le na Hrvaškem v prosti prodaji.
Ti bom prepisala sestavine, da se boš lahko posvetovala.
1g gela vsebuje50mg ibuprofena in 30mglevomentola. Dodatno;propilenglikol, dizapropanolemin, karbomer,etanol in prečiščena voda.
Izdeluje: THE MENTHOLATUM CO LTD.
Sem pa dobila od ene farmacevtke tekočino, ki se zmeša v lekarni, rečejo ji RUSKA VODA, diši po kafri-mentolu, uporablja pa se tako, da najprej s kremo -lahko je nivea ali solea namažeš boleče posročje in nato z rusko vodo masiraš cca 10 min (nanašaš tekočino na boleče predele) tako da koža že malo pordi. Učinkuje blagodejno in ne more škoditi plodu. Obstajajo pa tudi protibolečinski obliži., nekatere imaš lahko na koži 24 ur nekatere pa le 6 ur.
Naštela sem ti nekaj možnosti. Vse sem uporabljala, ker sem se zaradi obremenitve želodca, raje odločala za zunanjo uporabo.
PREDVSEM SE MORAŠ POSVETOVATI Z GINEKOLOGOM O UPORABI KATERIKOLIH ZDRAVIL ALI PRIPOMOČKOV.

Želim ti nebolečo nosečnost, pri porodu samem, pa je dobro, da malo trpiš.
Boš lahko otroku naprej metala, kako si trpela zanj. ha, ha, ha…
Pozdrav DMaxa

Hvala za odgovor! Na mojo veliko žalost se je nosečnost končala z abrazijo… Glede težav z ramo pa,tako neznosno hudo kot takrat na začetku nosečnosti,me do zdaj ni več bolelo…Ostaja pa še občasna napetost v rami in zmerna do majhna (zanemarljiva) bolečnost. Ko več delam in s tem obreemenjujem roko,me posledično tudi bolj matra! Po mnenju zdravnice,bi naj šlo za rupturo rotaratorne (Upam,da sem prav napisala) manšete…če sem prav razumela. Nisem imela nobene terapije,pač zaradi nosečnosti. Verjamem,da ti zdravila pomagajo in vesela sem,da je tako. Vendar si ne morem zamisliti,da bi si bila sposobna boleče mesto namazati s kremo,ali masirati,ker me je neznosno bolelo,tudi ob najmanjšem dotiku,oz.premiku…Resnično povem,da sem že enkrat rodila,pa se moja porodna izkušnja lahko skrije pred tem,kar sem občutila tiste ure,ko me je pričela nenadoma boleti rama! me pa občasno kar lepo bolijo kolena in kolki…sem stara znanka ortopedskih bolnišnic,predvsem Valdoltre… Še enkrat ti hvala,za tvoj trud! Upam,da so tvoje težave z rameni vsaj malo izzvenele! Pozdrav,Karmen.

Pozdravljena!
Mi je res zelo žal, da nisi donosila in rodila. Kar poskusi še, saj bo!
Glede ramen bi ti povedala, da še kako vem, kako znajo boleti rame. Jokala sem od bolečin, niso me le bolele, tudi zelo, zelo so bile zatekle, so mi punktirali desno ramo 4 x, levo pa 3 x. šele, ko so mi predpisali medrol (tudi obakrat, ko sem bila v bolnici, so mi dali medrol impulze), so me nehale boleti. Imela pa sem zaradi vnetne tekočine natrgane vezi in strgano manšeto. Bila sem na operaciji, so mi očistili ramenski sklep in prišili kar je bilo strgano. Vse to je posledica revmatoidnega artritisa. Sprašujem te, ali samo ugibajo, kaj je narobe, ali so te poslali na ultrazvok, kjer se takoj vidi, kaj je strgano ali poškodovano. So sploh naredili kakšne preglede?
Mazal in masiral-božajoče me je mož, saj sama nisem mogla doseči z desno roko leve rame ali obratno. Prav tako mi je zapenjal modrc, razrezal zrezek ali pa zavezal čevlje. Tudi počesal me je. Vem kakšne bolečine so to, zato bodi sitna, da ugotovijo od česa je to.
Eno leto nisem mogla voziti avta, no zdaj vse to gre s pomočjo zdravil, ki pa so pasja, saj imajo nešteto stranskih učinkov. Bomo videli!
Za svoje zdravje se moraš boriti, moraš biti sitna in zahtevaj naj te pošljejo na vse preglede.
Veliko lepega ti želim! DMaxa

Pozdrav! Na čisto nobenih pregledih zaradi težav z ramo nisem bila! Ker je izzvenelo samo od sebe,moja zdravnica ne vidi razloga,da bi dala napotnico za kam,moje finančno stanje pa mi ne dopušča samoplačniških terapij,ali pregledov-izgubila sem službo…Sklep je občasno še vedno boleč in nekoliko okoren,zato zelo pazim na gibe,vendar vedno to ni mogoče,zato me ob večjih obremenitvah tudi blj boli…Veliko sem brskala po spletu in zdi se mi,da so se moje težave z artrozo,zaradi katere imam prizadeta oba kolka in desno koleno,pričele pojavljati tudi v ramenu…Na splošno imam težave s sklepi,tudi na rokah-prsti.V njih imam nekakšno napetost in oteklino z bolečnostjo na prvem sklepu,če sem se prav izrazila,tam,kjer prsti rastejo iz dlani. Veliko mi poka in škripa tudi v ramenu,kolenih in kolkih. Poznam težave,ki jih prinese okrnjena gibljivost zaradi bolečin…Ko me je rama bolela,je tudi meni mož pomagal pri vsakdanjih opravilih-oblačenje,česanje… Trenutno me še najbolj boli kolk-levi in medenica.V Valdoltri zdravnik pravi,naj počasi začnem razmišljati o kolčni protezi-zamenjavi kolka… Ker je za mano že kar nekaj operacij,ki so bile bolj ali manj uspešne,mi ne diši preveč ponoven poseg…tudi zaradi življenske dobe umetnega sklepa… Stara sem 34 let in me skrbi kaj bom potem,ko se tudi umetni kolk izrabi…? No,ne bom več jamrala,za zdaj lep pozdrav in upam,da ti jesen in z njo prihajajoča zima ne bosta povzročali dodatnih težav-meni na žalost jesen le še stopnjuje težave…Pozdrav,Karmen! P.S. imam malo spremenjen nick-starega mi ne prime!

New Report

Close