Najdi forum

Spoštovani gopod dr. Pilih!

Moj sin je igralec košarke in je na zadnji tekmi pred tednom dni pri doskoku začutil bolečino v peti desne noge. Tekmo je odigral do konca saj se mu bolečina ni zdela premočna. Po koncu tekme se je bolečina stopnjevala in je zjutraj težko stopil na peto. Zato je obiskal zdravnika, ki je opravil RTG desne petnice: brez zanesljivih znakov za za svežo poškodbo skeleta.
Dg: Contusio reg. calcanei dex.
Status: Desna peta: brez zunanjih znakov za poškodbo,prisotna palp. bolečina ob pritisku na peto s plantarne strani, gleženj in stopalo neboleča, gibljivost tam polna.
Th: Lokalno hlajenje, analgetik po potrebi, počitek z nogo v višje položaju, obremenjevanje do bolečine.
Po 4 dneh počitka in dveh dnevih manj napornih treningov do bolečine ter samo še rahli bolečini šesti dan, je odigral nekaj minut tekme, kjer se je bolečina ob lažjem doskoku spet pojavila. Zato je prenehal s tekmo in takoj hladil boleče mesto. Tudi po tekmi bolečina ni bila več tako močna kot na zadnji tekmi.

Fant je zaskrbljen, saj ne ve kaj početi, da bi bolečina prenehala in bi lahko pričel z normalnimi treningi, saj se je sezona pričela.

Vljudno vas prosim za nasvet, kaj lahko stori ali pa je klub vsemu možna hujša poškodba in večje težave.

Hvala in lep pozdrav, Tomaz

Spoštovani,

pri Vašem sinu je mogoče, da je šlo le za udarnino pete, ki rabi običajno,
da se popolnoma umiri, od 7 – 21 dni. V tem času oz. dokler ne bodo
bolečine popolnoma izzvenele mu vsekakor odsvetujem športne obremenitve.
Druga možnost je, da je prišlo do stres zloma, ki se na prvih rentgenskih
(Rtg) slikah praviloma ne vidi. Če bolečine vztrajajo, priporočam
ponovitev Rtg posnetkov, v primeru pa, da se bo bolečina zavlekla več kot
tri tedne in na Rtg posnetkih ne bo vidnih poškodb, pa priporočam opraviti
magnetno resonanco poškodovanega področja.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close