Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Boleča pazdušna bezgavka pri otroku

Boleča pazdušna bezgavka pri otroku

Spoštovani,
včeraj mi je otrok, star 9 let rekel, da ga boli pod levo pazduho. Potipala sem ga in zatipala povečano pazdušno bezgavko, velikosti cca 1 cm (na drugi strani tega nima). Boli ga na pritisk oz dotik. Danes sva šla dati kri, ki je pokazala normalen krvni izvid, ne kaže na nobeno vnetje (tako je rekla zdravnica). Drugih tipnih znakov oz. drugih povečanih bezgavk ni bilo tipati, otrok tudi drugih znakov (npr. nočno potenje,..) zaenkrat nima. Edino kar opažam že dve leti, da se mu čez dan bolj potijo roke, tako da je včasih moteče v šoli, pri pisanju. To sem že pred časom vprašala zdravnico in je rekla, da to ni nič posebnega. Jutri bom šla še do otrokove zdravnice. Mi prosim pojasnite, kakšen je postopek naprej, uz, punkcija ali se najprej le opazuje določen čas. Jaz sem čisto iz sebe, saj sem pomislila na limfom, kjer je kot berem povečana pazdušna bezgavka eden prvih znakov.
Najlepša hvala za vaš nasvet.
Lina

Lina,

večkrat sem brala odgovore onkologinj mamicam, ki so tarnale zaradi nepojasnjeno povečanih bezgavk pri otrocih. Pišejo, da so pri otrocih povečane bezgavke pogost pojav in da ni nič nevarno. Vsekakor pa pojdite do pediatra. Kako poteka diagnostika pri otrocih ne vem, a vejretno podobno kot pri odraslih. Najprej UZ, nato po potrebi še punkcija. A pediatrinja bo res najbolje ocenila, zakaj gre.

Držim pesti, da je prehodno in da boste kmlau pomirjeni.

Vse dobro!

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

tudi meni  se je to zgodilo na levi roki na desni pa ne

delal sem iglu ko sem prišel noter me je bolela

zdaj bom šel zdravniku in bom videl kako bo

LP klemzi

New Report

Close