Boleča nožnica
Pozdravljeni,
že kar nekaj mesecev imam probleme z nožnico. Sprva sem imela vnetja, ki sem jih s pomočjo ginekologa odpravila. Zdaj imam pa približno 3 mesece razpokano nožnico, ki me zelo boli, tako da spolnih odnosov ne morem imeti. Bila sem pri ginekologu, ki mi je svetoval naj uporabljam navadno olivno olje iz trgovine. Uporabljala sem ga nekaj časa, vendar ni pomagalo nič. Potem sem si v lekarni kupila Floragyn globule, čez nekaj časa pa še Cicatridina ovule, vendar imam še vedno težave. Še vedno je nožnica razpokana in boleča.
Prosim vas za pomoč!
Lep pozdrav
Spoštovani,
žal niste zapisali, kako dolgo že uporabljate Cicatridina? Le to bi namreč morda bilo ustrezno sredstvo, vendar če ga uporabljate manj kot 2 tedna, ne morete pričakovati učinkov. Več pa itak težko povem, daj nimam pojma, kako zadeva zgleda. Včasih so problem KT???, ki spremenijo presnovo in povzročajo sušenje nožnice. Proti temu bi priporočal najmanj še uporabo lumbrikanta pred spolnimi odnosi.
Hm…Ganestina ne poznam…mora mislite Canesten? Lokalna sredstva so vsa dovoljena ne glede na starost.
Se opravičujem, imenuje se Genestin… našla sem jo pa na spletni strani: http://www.lekarnar.com/izdelki/genestin-intimna-krema
Lep pozdrav
hm…ne vem, vsebovanih izvlečkov oziroma njihovih učinkov žal ne poznam. Mislim pa, da gre za delovanje z enakim namenom kot ga ima hialuronska kislina v Cicatridini.