Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Boleča noga

Boleča noga

Pozdravljeni!

Pišem vam ponovno. Prosim, da me ne napotite k svojemu zdravniku, ker sem tam bila ravno včeraj in mi ni drugega povedal, kot da naj se sprijaznim, da z leti prihaja vse več bolečin.
Stara sem 33 let in mislim, da sem še premlada, da bi vso življenje morala živeti z bolečino, ki je nevede prišla. In sicer me že približno dva meseca boli desna noga. Vedno me boli le pri hoji. Ko mirujem ali kolesarim, me ne boli skoraj nič. Pri hoji pa so bolečine včasih zelo hude.
Bolečina se začne v kolku – enkrat s sprednje strani, enkrat iz zadnjice. Bolečina je le v gornjem delu noge, torej bedro. Občutek imam, kot da bi vso bedro bilo težko, trdo, pa ni trdo na otip, saj mi prija masaža in na otip ni nikjer boleče.
Ne vem, kaj naj počnem, da si ne bi škodovala. Rada pa bi se bolečine znebila. Sem zelo aktivna, vsak dan delam več kilometrov, saj imam kužeka, ki potrebuje vsakodnevne sprehode. Tudi zaradi boleče noge ne mirujem, ker sem do zdaj upala, da bo bolečina tako tiho odšla kot je prišla. Hotela sem v teh toplejših dneh začeti tudi teči, a si ne upam, da ne bi situacije še poslabšala.
Prosim vas, mi lahko daste kakšen nasvet ali vsaj namig, kaj se v moji nogi dogaja. Mogoče pa bom potem našla kakšno rešitev, kako si pomagati.
Lep pozdrav in hvala za vse vaše odgovore.

Spoštovani!

domnevam, da imate vnete kite. Ali se bolečina pojavi pri določenih gibih, boli tudi na dotik določenega mesta?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!

Bolečino čutim le, če malo bolj pritisnem na kolk, drugje na bedri ni bolečin. Drugače pa čutim bolečino le pri hoji, ki se počasi stopnjuje. Če obstojim ali se usedem, bolečin ni nikjer čutiti. Sta pa kolk in noga boleča tudi, ko dalj časa ležim na desnem boku.
Prosim, če mi lahko poveste, kako ravnati v primeru, da so res vnete kite oz. če lahko kakršnokoli gibanje (torej hoja, tek) poslabšujeta moje stanje.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

To še bolj kaže na možnost, da gre za vneto kito ali sluzno vrečko. Normalno gibajte. Da bi lahko počeli vse aktivnosti, si pomagajte z zdravilom proti bolečinam. Saj le običajno gibanje poskrbi za ustrezen pretok krvi in ureditev težave. Boleče mesto pa hladite z ledom ali drugim haldnim predmetom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close