Najdi forum

Boleča mensturacija

Pozdravljeni,

kot podobno veliko drugih žensk se tudi jaz srečujem z bolečimi mensturacijami. Menstruacija imam redne in tu ni nimam težav.

Pomagam si s klasičnimi recepti, ki pa sploh ne pomagajo in niti ne verjamem več v to kot je (kamilični čaj, tople kopeli…). Kar mi ublaži bolečino je topel hladilni / toplotni gel, ki si ga dam na spodnji del trebuha. V tem dnevu vzamem tudi do 4 Lekadola, ki mi tudi pomagajo.

Prepričana sem, da mora obstajati zdravilo, recept ali metoda kako te bolečine odpraviti, zato se obračam na vas, da mi svetujete, če imate pozitivne rezultate z uporabo tradicionalne kitajske medicine pri zgoraj navedenih težavah.

Moja starost je 22 let.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Draga Neza!

Najprej se vam moram opraviciti za zamudo pri odgovoru. Potepala sem se po svetu, predvsem v revnih podrocjih, kjer nimajo niti elektrike, tekoce vode, kaj sele internet.

Bolece menstruacije so resnicno izjemno dobrodosle in hvalezne za zdravljenje v TKM. Moj profesor je zgradil svojo veliko ordinacijo samo na PMS, bolecih menstruacijah in menopauznih tezavah. 🙂

Sama imam lepe rezultate glede bolecih menstruacij.

Najprej je pomembno ugotoviti kaj je vzrok vasih bolecih menstruacij. V TKM jih je kar nekaj, in je potrebno dobro postaviti diagnozo, saj enaki simptomi pri osebi A, B, C, D in E lahko, in najveckrat tudi pomenijo povsem drugacne vzroke. Pri TKM locimo simptom od vzroka, zato PMS, migrene… v TKM niso bolezni ampak simptomi nekega neravnovesja, ki ga dober zdravnik TKM ugotovi.

Bolece menstruacije so najpogosteje vzrok stagnacije (krvi, hladu, ognja, energije – Qi-ja), prav tako pogost vzrok je pomanjanje (krvi, qi-ja, esencialne energije). Ko ugotovimo zakaj gre, se osredotocimo na meridian ali organ, ki je tudi pri vsaki zenski lahko drugacen, kljub enakim tezavam.

Bolece menstruacije so hitro ozdravljive, vcasih je potrebno jemati samo zelisca za morda tri do stiri mesece, ali manj, in je zadeva odpravljena. Vcasih je potrebno uporabiti zelisca in akupunkturo in spremembe v prehrani.

Vse dobro vam zelim in oglasite se se kaj. 🙂

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close