boleča menstruacija
moja pupa ma bolečo menstruacijo, ki jo zlo boli vsak mesec. 1. zlo jo boli, 2. je sitna še name, 3. prav celo telo jo boli, še posebej trebuh in ne more niti spat. zato mi je hodo še meni. kako si pri tem pomagate punce. prosim za resne odgovore. hvala!!!!
Obstajajo kapljice za blaženje bolečin…mislim da so spasmex…ali pa močne protibolečinske tablete…recimo naprosyn…sam te dobiš sam na recept…
Ali pa kt…te pa vse tako uravnajo, da se ji bo zdelo, kot da nima M.:-))
Po mojem bo najbolš da začne jemat KT…pa še pri drugih aktivnostih bi vama znale koristit;)
nekje sem bral, da pomaga lajšati, če nosi spodnje perilo rdeče barve
Esy, pri nas dobiš Naprosyn tudi brez recepta…
Sicer pa kupiš Nalgesin in vzameš dve, pa je isto kot bi vzel en Naprosyn (ta oranžen, ne ta bel). Učinkovina je ista, samo količina je v Nalgesinu manjša.
naj gre k osebnem zdravniku ali ginekologu in mu pove za svoje težave, ki so zelo značilne…
predpisal ji bo tablete, ki ji bodo zelo oblažile bolečine in tudi tebe olajšale njenega sitnarjenja
Tudi jaz pravim za resne primere Nalgesin oz Naprosyn. Mene res zelo boli, vsakič sproti si rečem, da ne bom vzela tablete, ampak ko se krči začnejo, jo vzamem. Sicer medlim in bruham itd. Če ni tako hudo, pomaga, da si toplo oblečena pa kakšne Altalex kapljice…
Aja površno sem prebrala. Torej, ona naj bo toplo oblečena itd. ;))
Jaz sem včasih jemala zeliščne kapljice, a se žal ne spomnim več, kako se jim je reklo. So pa zelo pomagale. Sedaj pa, odkar jemljem KT, nimam več niti bolečih menstruacij, niti močnih, pa tudi PMS je blažji.
Ob boleči menstruaciji pomagajo tudi vaje za ‘masiranje maternice’. Meni, na primer, pomaga, če v ležečem položaju vzdignem noge v tak položaj, kot bi sedela (torej kolena potisnem proti trebuhu, vendar morajo biti še vedno prvokotno na ostalo telo), nato pa s koleni vrtiš. Je pa res, da ponavadi boli preveč, da bi človek (no, ja, ženska) mislil še na telovadbo.
Ni nujno. Mislim da se večini želja ne zmanjša (o tem je blo že zadnč neki govora) verjetno pa obstajajo izjeme.
Znano je, da če imaš bolečo in močno menstruacijo pomaga KT…
Zmanjša bolečine in krvavitev.
Ampak tabletk ne prenaša dobro vsaka ženska.
In tudi po porodu se menstruacija rada spremeni. Če prej ni bila boleča, kasneje postane bolj boleča in obratno.
Mi je pa mami v mlajših letih rada pomagala …kadar sem bila doma, sem počivala in mi je mami nabrala orehovo listje in mi ga položila na trebuh.
15 minut in bolečina je minila.
To še zdaj včasih naredim…da se izognem prevelikem jemanju tablet..čeprav imam KT in so močne bolečine bolj občasne…..
LP
altalex kapljice…to je moje zdravilo za krče, če mi je slabo, če me boli glava, če me boli želodec, če imam rano, če se opečem, čudežne kapljice skratka.
Najboljše da gre k ginekologu, pa ji kakšne tablete predpiše za lajšanje teh bolečin.
Mene včasih ne boli kaj dosti, včasih pa full Če imam še takrat kakšne nujne opravke (npr. izpit ipd.) se pač nafilam z lekadoli, da se da zdržat vsaj nekaj ur. Letos mi je vedno prišlo tak, da so bile boleče menstruacije ravno na kakšne izpite, nastope in pol sem se basala z lekadoli kot bonboni ( ni zdravo, a je blo treba ostat na nogah).
a to pa sploh ni nujno…lahko je še bolj željna seksa….kot prej…
Odvisno…od tega katere KT ima in kako ji pašejo:-))
Bolečine med menstruacijo so dokazano problem v glavi.Med preprostimi plemeni tega skoraj ne poznajo.Težava se da odpravit z meditacijo ,šen-čijem itd.Kemija je nekaj najslabšega ,kar si lahko delajo zahodnjaške ženske.
MEN EDINE TABLETE K MI POMAGAJO SO KETONAL – KAPSULE, SM ŽE VSE PROBALA PA NI NIČ DELOVALO, NALGESIN SO MI BLE PREMOČNE IN ME JE PROTI KONCU TAKO ČUDNO TIŠČALO V TREBUHU DA NISEM VEČ JEMALA. ČEPRAV JEMLEM KT ME BOLI IN TABLET KR UZAMEM, SAMO DA MAM MIR, ENA TABLETA NA MESEC NI NIČ HUDEGA ZAKAJ BI TRPELA.
BY
kaj pa za ostale simptome PMS? Kaj kaj pomaga- počutje, napihnjenost….?
Forum je zaprt za komentiranje.